Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή για τους πεσόντες στα Ίμια

by Achilles

Η Βουλή τήρησε ενός λεπτού σιγή, με την έναρξη της συνεδρίασης, «στη μνήμη των ηρώων, αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, τον υποπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση, τον υποπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο και τον σημαιοφόρο Έκτορα Γιαλοψό, που θυσιάστηκαν για την πατρίδα στα Ίμια».

«Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες το μυαλό όλων των Ελλήνων ταξιδεύει στα γεγονότα της νύχτας των Ιμίων. Η πτώση του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού και ο χαμός των τριών στελεχών του αποτέλεσε τον τραγικό “επίλογο” των γεγονότων που εκτυλίχθηκαν εκείνη την κρίσιμη νύχτα. Ύστερα από είκοσι τέσσερα χρόνια οι μνήμες παραμένουν ζωντανές», ανέφερε ο προεδρεύων Θανάσης Μπούρας και πρόσθεσε:

«Η κρίση των Ιμίων έδωσε την αφορμή στην Τουρκία να θέσει ζήτημα “γκρίζων ζωνών” στο Αιγαίο και να προσθέσει ένα ακόμη θέμα στην ατζέντα των ελληνοτουρκικών διαφορών. Όμως, όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, οι Έλληνες ενωμένοι στέλνουμε το ξεκάθαρο μήνυμα, ότι στο Αιγαίο δεν υπάρχουν “γκρίζες ζώνες”. Τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας είναι αδιαπραγμάτευτα».

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα