Ζητείται εισαγγελέας για τη λάσπη του Σαράκη

1210

Ένας εισαγγελέας δεν υπάρχει; Ένας που να ενημερώνεται από τα ΜΜΕ έστω και επιλεκτικά; Που να έμαθε για τα όσα υποστήριξε ο δικηγόρος Σαράκης ο οποίος λέει ότι είναι εκπρόσωπος των προστατευόμενων μαρτύρων στη σκευωρία Novartis;

Η ευαίσθητη κατά τα λοιπά Τουλουπάκη που ζητά από δημοσιογράφους ως μπάτσος άλλων εποχών να αποκαλύψουν τις πηγές τους όταν ο κόσμος το έχει τούμπανο και εκείνη κρυφό καμάρι, δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα;

Τι μας είπε ο κ. Σαράκης λοιπόν; Ότι δημοσιογράφοι τα έπαιρναν από την Novartis για να κρατούν κλειστά τα στόματά τους. Και το είπε από τηλεοπτικό αέρα.

«Υπάρχει λίστα με δημοσιογράφους που χρηματίζονταν από τη Novartis για να σιωπούν, για να συγκαλύπτουν και να προωθούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα της συγκεκριμένης φαρμακοβιομηχανίας γιατί, όπως ξέρετε, τα φάρμακα δεν διαφημίζονται. Να καταλάβει η κοινή γνώμη γιατί αποσιωπήθηκε η υπόθεση αυτή, όχι μόνο για πολίτικούς λόγους αλλά και για ιδιοτελείς σκοπούς, γιατί ήταν στο pay roll της συγκεκριμένης φαρμακοβιομηχανίας» είπε ο δικηγόρος Σαράκης και ουδείς από τους παρισταμένους θεώρησε σκόπιμο να τον ρωτήσει γιατί δεν δημοσιοποιεί την λίστα αυτή. Εκτός και αν κάποιος ανησυχούσε πως και το δικό του όνομα θα αποκαλυπτόταν οπότε… στο σπίτι του κρεμασμένου.

Τέτοια ανησυχία όμως δεν (πρέπει να) έχουν οι εισαγγελείς. Τι τους κρατά λοιπόν να τον καλέσουν και να τον υποχρεώσουν να επιβεβαιώσει τις αποκαλύψεις; Ή εν τέλει όπως γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος «Γιατί άραγε αποκρύπτει το στοιχείο; Και κάτι ακόμη: αφού είναι βέβαιος για την ύπαρξή της και φυσικά την αυθεντικότητά της, γιατί δεν κάνει μια συνέντευξη τύπου να καταγγείλει αυτούς του βρωμιάρηδες; Να τον αποθεώσουμε όλοι, της ΕΣΗΕΑ συμπεριλαμβανομένης;».

Ο δημοσιογράφος των Νέων αφήνει και αιχμές για το ποιος και πως εντόπισε τους μάρτυρες και τους βολιδοσκόπησε για να καταθέσουν στο FBI, τι τους έταξε για να κάμψει τις αντιστάσεις και τις φοβίες τους ώστε να καταθέσουν και άλλα πολλά και διάφορα με κορυφαίο οι μάρτυρες τον βρήκαν ή αυτός ήταν που τους βρήκε;

Ο Γιώργος Παπαχρήστος αφήνει υπονοούμενα και για επαφές του με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά με τον Ρασπούτιν και μάλιστα με τη διαμεσολάβηση γνωστού εκδότη.

Σε κάθε περίπτωση και όσο οι εισαγγελείς κάνουν ότι δεν βλέπουν και δεν ακούν, ο Σαράκης θα αναδειχθεί σε σταρ της προανακριτικής. Και εκεί θα υποχρεωθεί να αποδείξει τα λεγόμενα του ή να καταπιεί τη λάσπη του και να αποκαλύψει τον ρόλο του.

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα την αφήσει να λειτουργήσει και δεν την φιμώνει.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr