Εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ ο «Σαράφης» – Καταθέτει τη Δευτέρα στις 16:00

35
ΑΠΕ ΜΠΕ/Φωτό αρχείου

Ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» ευόδωσε και εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ και δήλωσε και… έτοιμος να καταθέσει, πράγμα που θα συμβεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο μάρτυρας εμφανίστηκε αυτοβούλως στις 18:45 το απόγευμα της Παρασκευής (21/2) και δήλωσε πρόθυμος να εξεταστεί από την προανακριτική επιτροπή. Συγκεκριμένα, εκτελέστηκε το ένταλμα βίαιης προσαγωγής που εκκρεμούσε σε βάρος του μετά την άρνησή του να εμφανιστεί για εξέταση ενώπιον της Προανακριτικής την προκαθορισμένη μέρα και ώρα. Ενημερώθηκε το Προεδρείο της Επιτροπής και παρέλαβε κλήτευση για εξέτασή του στις 16.00 της Δευτέρας στη ΓΑΔΑ όπως ορίζει ο Άρειος Πάγος.

Οι αστυνομικές αρχές και το τμήμα προστατευόμενων μαρτύρων επικοινώνησε με τον πρόεδρο της προανακριτικής Ιωάννη Μπούγα και αυτός ζήτησε να εκτελεστεί το ένταλμα βίαιης προσαγωγής που είχε εκδοθεί, όμως, επειδή η ώρα ήταν περασμένη και τα μέλη της επιτροπής είχαν αποχωρήσει, συμφωνήθηκε η εξέταση του μάρτυρα να γίνει τη Δευτέρα (24/2).

Ο τρόπος που θα εξεταστεί ο «Μάξιμος Σαράφης», θα αποφασιστεί σε έκτακτη συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής, που θα διεξαχθεί το πρωί της Δευτέρας (24/2) στις 11.00. Πάντως πηγές της προανακριτικής αναφέρουν ότι θα προσαρμοστούν στις υποδείξεις του Αρείου Πάγου και θα γίνει αποδεκτό το αίτημα του μάρτυρα να εξεταστεί σε ξεχωριστή αίθουσα της ΓΑΔΑ, με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά και φωνή.

Μάλιστα, δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να εμφανιστεί και η έτερη προστατευόμενη μάρτυρας «Αικατερίνη Κελέση», η οποία επίσης δεν είχε προσέλθει να καταθέσει. Όπως και στην περίπτωση του «Μάξιμου Σαράφη» έτσι και εις βάρος της «Αικατερίνης Κελέση» έχει εκδοθεί ένταλμα βίαιης προσαγωγής.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr