Ελβετία: Με στρατιωτικό εξοπλισμό η αστυνομία της Γενεύης στη σύνοδο κορυφής ΗΠΑ-Ρωσίας

by news

Η αστυνομία στο ελβετικό καντόνι της Γενεύης θα προμηθευτεί στρατιωτικό εξοπλισμό στη διάρκεια της συνόδου κορυφής ΗΠΑ-Ρωσίας. Η οποία, είναι προγραμματισμένη για τις 16 Ιουνίου. Αυτό αναφέρει σημερινό δημοσίευμα -επικαλούμενο αστυνομικές πηγές- της εφημερίδας NZZ am Sonntag.

Η ελβετική εφημερίδα επισημαίνει ότι η πρακτική της αστυνομίας να ενοικιάζει στρατιωτικό εξοπλισμό από τον ελβετικό στρατό δεν είναι κάτι νέο. Έχει συμβεί ουκ ολίγες φορές κατά τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα, οι δυνάμεις επιβολής του νόμου θα προμηθευτούν «έναν μεγάλο αριθμό» τεθωρακισμένων αυτοκινήτων ενόψει της συνόδου.

Εντός της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθεί αν ο στρατός θα σταλεί επισήμως στη Γενεύη, όπως συνέβη στη διάρκεια της ειρηνευτικής συνόδου για τη Συρία, το 2014 στο Μοντρέ, προσθέτει το δημοσίευμα. Την απόφαση θα λάβει το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Συμβούλιο.

Στη σύνοδο κορυφής της Γενεύης ο Τζο Μπάιντεν και ο Βλαντίμιρ Πούτιν, θα συναντηθούν για πρώτη φορά από κοντά μετά την ορκωμοσία του αμερικανού προέδρου.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα