Ελληνική εταιρεία εξάγει λογισμικό στις ΗΠΑ

by Έλσα

Δημιουργεί λογισμικό για μεγάλες εταιρείες του χώρου των logistics και των αερομεταφορών στο εξωτερικό, αποδεικνύοντας πως το ανθρώπινο δυναμικό της Θεσσαλονίκης στο IT (Information Technology) είναι υψηλών αξιώσεων.

Μάλιστα, το λογισμικό της εξάγεται στις ΗΠΑ, την Ελβετία και τη Σουηδία, στον μόλις ενάμιση χρόνο λειτουργίας της. Ο λόγος για την θεσσαλονικιώτικη εταιρεία πληροφορικής Exandia.

Υπεύθυνοι για τη δημιουργία της είναι τρεις φίλοι, ένας πληροφορικάριος, ένας project manager με αιχμή την πληροφορική και ένας ειδικός στην οπτική επικοινωνία, που αντιλήφθηκαν την όλο και μεγαλύτερη ανάγκη των ξένων εταιρειών για outsourcing στον κλάδο, αλλά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Ελλήνων προγραμματιστών.

Ο Θεόφιλος Μυλωνάς, ο Γιώργος Παπαζίδης και ο Κώστας Καλογήρου ένωσαν τις δυνάμεις τους και κατάφεραν σε ελάχιστο διάστημα να απασχολούν 20 άτομα, ενώ αναζητούν συνεχώς νέα ταλέντα. Είναι ενδεικτικό ότι η Exandia κάνει μία με δύο προσλήψεις τον μήνα. Στόχος της είναι την επόμενη διετία το προσωπικό της να φτάσει τα 40 άτομα, συμβάλλοντας όσο μπορεί στην αντιστροφή του brain drain σε brain gain. Άλλωστε, ήδη η Exandia έχει καταφέρει να… επαναπατρίσει έναν Έλληνα επιστήμονα που εργαζόταν στη Σκοτία, ο οποίος είναι πλέον senior engineer στην εταιρεία.

«Προσλαμβάνουμε με βάση τον άνθρωπο. Όποιος έχει ταλέντο, έχει κάνει δηλαδή κάτι περισσότερο από το να περάσει τα μαθήματα της σχολής του, πχ. ένα μικρό πρότζεκτ, μια mobile εφαρμογή, έχει όρεξη να δουλέψει, να εξελιχθεί και να μάθει, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για μας» λέει ο Θεόφιλος Μυλωνάς στη Voria.gr.

Το 2020 αναμένεται ιδιαίτερα δυναμικό για τη θεσσαλονικιώτικη επιχείρηση πληροφορικής, η οποία είναι σε θέση να δημιουργήσει ο,τι χρειάζεται ο πελάτης, ακόμα κι αν αυτό είναι της τελευταίας λέξης του IT. Άλλωστε, το ενδιαφέρον που λαμβάνει από ξένες επιχειρήσεις για συνεργασία είναι μεγάλο, ενώ ήδη έχει επαφές στην Αγγλία και στη Νέα Υόρκη για νέα ξεκινήματα. Πέραν των logistics και των αερομεταφορών, βλέπει επίσης μεγάλη προοπτική στους κλάδους της Artificial Intelligence και του Blockchain. Μάλιστα, πλέον η Exandia προτείνει στις εταιρείες που προσεγγίζει να διατηρούν μια ομάδα developers στη Θεσσαλονίκη, για να εξοικονομούν χρήμα και χρόνο.

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα