Έλεγχοι και τσακωμοί για τη χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

by news

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας στις στάσεις των λεωφορείων αλλά και μέσα σε αυτά για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό και τη χρήση μάσκας.

Όπως μεταδίδει το MEGA, πέρα από τους ελέγχους, καθημερινά εξελίσσεται η μάχη της μάσκας στα ΜΜΜ ακόμη και με συμπλοκές επιβατών. Στη Θεσσαλονίκη στα χέρια πιάστηκαν δυο επιβάτες σε λεωφορείο.

Συγκεκριμένα ένας ηλικιωμένος άνδρας άρχισε να τραβάει μια γυναίκα προκειμένου να την κατεβάσει από το λεωφορείο γιατί δεν φορούσε μάσκα. Η γυναίκα αντιδρούσε φωνάζοντας ότι δεν υπάρχει πανδημία.

Στο κέντρο της Αθήνας αστυνομικοί βγάζουν σηκωτό από λεωφορείο έναν άνδρα που δεν φορούσε επίσης μάσκα. Κατά τα λοιπά οι εικόνες συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς συνεχίζονται.

Οι αποστάσεις δεν είναι δυνατόν να τηρηθούν

Για την κατάσταση που επικρατεί καθημερινά στα λεωφορεία που κινούνται στην Αθήνα μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ Μιχάλης Σιορίκης.
«Οι αποστάσεις δεν είναι δυνατόν να τηρηθούν. Υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά με επιβάτες που δεν φορούν μάσκες ή είναι αρνητές της μάσκας και υπάρχουν επεισόδια» είπε, αν και σύμφωνα με τον ίδιο «οι περισσότεροι φορούν μάσκες».

Ο Μιχάλης Σιορίκης υπογράμμισε ότι «χθες (σ.σ. Τρίτη) είδαμε μια μείωση στον συνωστισμό με τη σταδιακή προσέλευση των πολιτών στην εργασία τους (σ.σ. σε εφαρμογή των νέων μέτρων για την Αττική)».

«Αλλά δεν υπάρχουν λεωφορεία. Από τα 1.250 που θα έπρεπε να κυκλοφορούν χθες είχαμε 1.050 ενώ το 10% του συγκοινωνιακού εργου ήταν από το φιλότιμο των εργαζομένων που εργάστηκαν στο ρεπό τους» πρόσθεσε.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα