Έκοψε το «ντελίβερι» Αγίου Φωτός ο Χαρδαλιάς

by Manifesto

Τέλος στην ανοσία με την κατ’ οίκον παράδοση, σε ότι αφορά το Άγιο Φως, έβαλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την πρωτοβουλία ορισμένων δήμων να αναλάβουν οι ίδιοι την παράδοση της ιερής φλόγας σε κάθε σπίτι της περιοχής τους. 

Έτσι, σε δημοτική «αποστολή» φαίνεται ότι επιχειρούν να αναγάγουν τη μεταφορά του «Αγίου Φωτός», μια σειρά από δήμους της χώρας. Μετά τη δημοτική αρχή Αργυρούπολης – Ελληνικού, το Δήμο Αλεξανδρούπολης και ο δήμος Ναυπλίων ανακοίνωσε την πραγματοποίηση «delivery» για το «Άγιο Φως». Η δημοτική πρωτοβουλία φέρει τον τίτλο «Μεταφέρουμε σε σας το Άγιο Φως» και στην σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής τονίζεται:

«Παρά τις δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις που έχουν επηρεάσει τη χώρα μας και με αφορμή τον ερχομό των Άγιων ημερών του Πάσχα, σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Ναυπλιέων έχει φροντίσει ώστε κάθε σπίτι στο Δήμο μας να παραλάβει το Άγιο Φως.

Παρόλο που οι ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, φέτος θα ακολουθηθεί μια διαφορετική από κάθε άλλη χρονιά διαδικασία αφού ο Δήμος σε συνεργασία με τους τοπικούς Προέδρους κάθε κοινότητας, τους εθελοντές και τα Σωματεία που έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στο ΔΟΠΠΑΤ θα φροντίσουν να «μοιράσουν» το Άγιο φως στους πιστούς, προστατεύοντας τη δημόσια υγεία και τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας κρατώντας ζωντανή την μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας.

Μένετε σπίτι και εμείς αναλαμβάνουμε με την τήρηση αυστηρών οδηγιών και ελέγχου, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων υγείας αλλά και τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, να μεταφέρουμε σε σας το Άγιο Φως».

Στο ίδιο πνεύμα, και με ανάλογες ανακοινώσεις κινήθηκαν και άλλοι δήμοι, όπως ο δήμος Αράχωβας, Διστόμου, Αντικύρας.

Άμεση αντίδραση της ΚΕΔΕ

Να ακολουθούν τις οδηγίες και τις αποφάσεις των αρμόδιων φορέων καλεί τους αιρετούς, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου με δήλωση του, προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Αφορμή, η ανακοίνωση από το Δήμαρχο Αργυρούπολης – Ελληνικού, Γιάννη Κωνσταντάτο, να μοιράσει φέτος ο δήμος του, κατ’ οίκον το ‘Αγιο Φως, λόγω των περιορισμών από την πανδημία .

Για το θέμα αυτό, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος στη ενημέρωση που έκανε νωρίτερα, δήλωσε κατηγορηματικά αυτό «δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε» .

 

 

 

Σχετικα Αρθρα