Έκκληση 70 καλλιτεχνών σε Πούτιν για ιατρική βοήθεια στον Ναβάλνι

by news

Εβδομήντα καλλιτέχνες, συγγραφείς και ηθοποιοί -ανάμεσά τους και η βραβευμένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας, Σβετλάνα Αλεξίεβιτς, και ο Σαλμάν Ρούσντι -δημοσίευσαν σήμερα έκκληση προς τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Για να παρασχεθεί ιατρική φροντίδα στον αντικαθεστωτικό, Αλεξέι Ναβάλνι, που βρίσκεται σε απεργία πείνας (από τις 31/3) διαμαρτυρόμενος για τις συνθήκες κράτησής του.

Η κατάσταση του Αλεξέι Ναβάλνι «επιδεινώνεται και απαιτεί επείγουσα ιατρική βοήθεια», γράφουν σε άρθρο που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Le Monde. «Απευθύνουμε έκκληση σε εσάς, κύριε πρόεδρε, ώστε ο κ. Ναβάλνι να λάβει αμέσως υπεύθυνη ιατρική γνώμη και την φροντίδα που έχει επειγόντως ανάγκη και στην οποία έχει δικαίωμα κάθε ρώσος πολίτης.

Ο κ. Ναβάλνι παρουσιάζει κλινικές ενδείξεις σοβαρής νευρολογικής διαταραχής που εκφράζεται με συνεχείς πόνους στην πλάτη και απώλεια αίσθησης στο πόδι και τα χέρια. Επιπλέον υποφέρει από οξύ βήχα και υψηλό πυρετό», γράφουν στο κείμενό τους.

Εκτός από την Σβετλάνα Αλεξίεβιτς και τον Σαλμάν Ρούσντι, την έκκληση υπογράφουν -μεταξύ άλλων- ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας νοτιοαφρικανός συγγραφέας, Τζον Κοτσέε. Οι ηθοποιοί, Τζουντ Λο και Βανέσα Ρεντγκρέιβ, οι συγγραφείς Τ. Κ. Ρόουλινγκ και Αρουντάτι Ρόι.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα