Πέντε νέα βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκη, στο πλαίσιο του θερινού εκδοτικού τους προγράμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι προτάσεις καλύπτουν όλο το φάσμα των αναγνωστικών προτιμήσεων, από αστυνομική και ξένη λογοτεχνία, μέχρι ελληνική πεζογραφία και ιστορική μαρτυρία.

«Έξι βαλίτσες» το καθηλωτικό μυθιστόρημα του Μάξιμ Μπίλλερ
Ο Μάξιμ Μπίλλερ αφηγείται από έξι διαφορετικές οπτικές γωνίες την ιστορία μιας οικογένειας Ρωσοεβραίων στον δρόμο της φυγής από την Ανατολή στη Δύση, από τη Μόσχα, μέσω Πράγας, στο Αμβούργο και στη Ζυρίχη — την ιστορία μιας μεγάλης προδοσίας. Οι «Έξι βαλίτσες» είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα, ένα ψυχολογικό οικογενειακό δράμα, που αφήνει τον αναγνώστη με το υπαρξιακό ερώτημα: «Τι θα έκανα εγώ για να σωθώ; Θα γινόμουν ήρωας ή προδότης;».

«Σαμποτάζ» του Αρτούρο Πέρεθ-Ρεβέρτε
Ο αγαπημένος στο ελληνικό κοινό Ισπανός συγγραφέας επιστρέφει με το πολυαναμενόμενο μυθιστόρημα «Σαμποτάζ» ολοκληρώνοντας τη µυθιστορηµατική τριλογία του µε πρωταγωνιστή τον Λορένθο Φαλκό, έναν από τους γοητευτικότερους λογοτεχνικούς ήρωές του. Αυτή τη φορά μας ταξιδεύει στο Παρίσι, στήνοντας µια αριστοτεχνική πλοκή που παρασύρει τον αναγνώστη µέχρι την τελευταία σελίδα.

«Ο κύριος Τέλειος», νέο μυθιστόρημα του Θανάση Χειμωνά
Πώς είναι να ερωτεύεσαι ένα κορίτσι, αλλά εκείνο να είναι δεσµευµένο µε τον κύριο Τέλειο; Ο Φώτης θα συναντήσει τον κύριο Τέλειο στο πρόσωπο του αντίζηλού του Αδριανού Σωφρονίου. Και η ιστορία θα εξελιχθεί κάπως ανορθόδοξα και οπωσδήποτε απροσδόκητα… Ένα µυθιστόρηµα για τις αιφνίδιες ανατροπές της ζωής και την ανεξιχνίαστη ανθρώπινη φύση.

«Η ζωή και οι θάνατοι της Αλεξάνδρας Δελλή» της Ελένης Κατσαμά
Η συγγραφέας Ελένη Κατσαμά, μία από τις σύγχρονες φωνές της ελληνικής λογοτεχνίας, υπογράφει ένα σπονδυλωτό µυθιστόρηµα µε στοιχεία µαγικού ρεαλισµού, όπου το φυσικό συνυπάρχει µε το υπερφυσικό.

«Δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις: Η ομηρία και οι ιδεολογικοπολιτικές συγκρούσεις Ελλήνων αξιωματικών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Άξονα (1941-1945)» των Παναγιώτη Δημουλέα και Γιάννη Πριόβολου
Στο βιβλίο αυτό, οι δύο απόστρατοι αξιωματικοί καταγράφουν την ομηρία των Ελλήνων αξιωματικών στα φασιστικά και στα ναζιστικά στρατόπεδα (1941-1945) ενώ ταυτόχρονα φωτίζουν και πλευρές της ελληνικής ιστορίας, όπως εκείνες που αφορούν την εμπλοκή του σώματος των αξιωματικών στην πολιτική ζωή της χώρας προπολεμικά, αλλά και μεταπολεμικά, με ολέθρια κατάληξη την επιβολή στρατιωτικής δικτατορίας το 1967.