Έκαναν τη Βουλή ακορντεόν

154
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis «Βόμβες» για την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμαζόταν να γίνει κυβέρνηση, εξαπέλυσε ο βουλευτής του κόμματος και τέως πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Η Βουλή θα είναι ανοικτή μέχρι να θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της και ανεξάρτητα αν θα υπάρχει ή όχι νομοθετικό έργο». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης, εκτιμώντας ότι η Βουλή θα παραμείνει ανοικτή 10 με 13 Ιουνίου και σημειώνοντας ότι «βρισκόμαστε σε μία ιδιότυπη κανονικότητα της λειτουργίας της».

«Η Βουλή σήμερα διαλύεται με πρόταση του πρωθυπουργού, και μέχρι τότε η κυβέρνηση έχει πλήρως τις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις της, για αυτό και δεν θα γίνει υπηρεσιακή κυβέρνηση ούτε θα αντικατασταθεί κανείς υπουργός εκτός από τον υπουργό Εσωτερικών. Η διάλυσή της δεν προέρχεται ούτε από αδυναμία της Βουλής ούτε από πτώση της κυβέρνησης. Βρισκόμαστε σε μια ιδιότυπη κανονικότητα της λειτουργίας της Βουλής», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Βούτσης ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες αμέσως μετά την συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων.

Παράλληλα, ο κ. Βούτσης εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για να του ανακοινώσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εθνικών εκλογών, μεταξύ 10 και 13 Ιουνίου. «Είναι αυτονόητο ότι κατά το Σύνταγμα δεν θα μπορούσε να γίνει διάλυση της Βουλής. Είναι απολύτως προδιαγεγραμμένο ότι θα είναι ανοικτή η Βουλή μέχρι την επόμενη εβδομάδα που θα γίνει η προκήρυξη των εκλογών», προσέθεσε.