Είπαν το ύστατο χαίρε στον Ντίνο Χριστιανόπουλο με ένα μεγάλο χειροκρότημα (pics-vid)

by news

Το τελευταίο «αντίο» είπαν το πρωί της Πέμπτης (13/8), συγγενείς και φίλοι, στον σπουδαίο Ελληνα ποιητή, Ντίνο Χριστιανόπουλο.

Η κηδεία του Ντίνου Χριστιανόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τρίτη σε ηλικία 89 ετών, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις 40 Εκκλησίες, στη Θεσσαλονίκη. Ακολούθησε η ταφή στο νεκροταφείο Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη.

Το κλίμα, συγκινησιακά φορτισμένο, με τη Θεσσαλονίκη να τον αποχαιρετά με ένα μεγάλο χειροκρότημα.

Η κηδεία έγινε παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού και πολιτιστικού κόσμου της πόλης, φίλων και συγγενών.

«Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος ήταν ένας άνθρωπος που καθόρισε τα εικαστικά, τα λογοτεχνικά, τα καλλιτεχνικά της πόλης και της χώρας μας μετά τον πόλεμο. Θα τον θυμόμαστε πάντα. Η κληρονομιά που έχει αφήσει είναι πολύ σημαντική», τόνισε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης διάβασε και τον επικήδειο λόγο στην εκκλησία, αναφέροντας πως η ποίηση της ζωής του μιλάει απευθείας στην ψυχή μας.

«Έφυγε ίσως ο πιο μεγάλος της Θεσσαλονίκης, οπωσδήποτε ένας μεγάλος της Ελλάδας. Ήταν πνεύμα αδάμαστο, ιδιαίτερο με χιούμορ που σκοτώνει», ανέφερε ο βουλετής της ΝΔ, Δημήτρης Κούβελας.

«Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος φεύγει την περίοδο των ισχνών αγελάδων, αλλά αφήνει στη Θεσσαλονίκη μια πλούσια, μια σπουδαία προίκα. Είναι η μοίρα των μεγάλων, των σπουδαίων ποιητών, το πνεύμα τους να μένει αθάνατο. Αιωνία του η μνήμη», τόνισε από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα