ΕΕ: Στις 14 Νοεμβρίου η ακρόαση των προτεινόμενων επιτρόπων

21
Pixabay

Το συμβούλιο των προέδρων της ΕΕ αποφάσισε σήμερα Παρασκευή (8/11) πως η ακρόαση των τριών νέων προτεινόμενων επιτρόπων θα πραγματοποιηθεί στις 14 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έγινε γνωστό, οι ακροάσεις θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 16.00 της ίδιας μέρας με τον προτεινόμενο από την Ουγγαρία Oliver Varhelyi να ξεκινά πρώτος στις 08.00. Προορίζεται ως διάδοχος του Γιοχάνες Χαν για την θέση του επιτρόπου Ευρωπαϊκής πολιτικής γειτονίας και διεύρυνσης.

Σειρά παίρνουν οι Adina-Ioana Valean από την Ρουμανία που προορίζεται για Επίτροπος Μεταφορών και ο Thierry Breton από την Γαλλία που προορίζεται για επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς.

Νωρίτερα, στις 12 Νοεμβρίου, θα αξιολογηθούν οι οικονομικές τους δηλώσεις για να διαπιστωθεί τυχόν σύγκρουση συμφερόντων, βασικό προαπαιτούμενο για να γίνουν οι ακροάσεις.

Ο κάθε υποψήφιος θα κληθεί να απαντήσει σε 25 ερωτήσεις.

Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά το βράδυ της 14ης Νοεμβρίου θα ανακοινωθούν τα συμπεράσματα για να επικυρωθούν σε συνεδρίαση που έχει οριστεί για τις 21 Νοεμβρίου.

Η νέα επιτροπή αναμένεται – εκτός απροόπτου- να ψηφιστεί στις 27 Νοεμβρίου οπότε και η Ursula von der Leyen θα παρουσιάσει την «κυβέρνησή» της και θα κάνει τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας επιτροπής.

Να σημειωθεί πως οι ακροάσεις είναι δημόσιες και μπορεί κανείς να τις παρακολουθήσει σε απευθείας σύνδεση.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr