Δωρεά του ΕΜΠ προς το ΓΝΠ Τζάνειο

32
Η επιστημονική ομάδα Λαυρίου, μετά από πρόταση των νέων ερευνητών και ερευνητριών και έγκριση της Διοίκησης του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου και του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, αποφάσισε να δωρίσει άμεσα το απόθεμα  υλικών ατομικής προστασίας (ατομικές στολές μίας χρήσης, γάντια μίας χρήσης και μάσκες προσώπου με φίλτρο αέρα) τα οποία προμηθεύτηκε, προ της πανδημίας για τις ανάγκες απορρύπανσης χώρων στο υπό κατασκευή Μουσείο Μεταλλείας-Μεταλλουργίας Λαυρίου.
Τα υλικά δωρίζονται σε ένα από τα μεγάλα ιστορικά και σημαντικά περιφερειακά νοσοκομεία της Αττικής, τα οποία δέχονται το πρώτο κύμα των κρουσμάτων και του ελέγχου της πανδημίας, σε μία περιοχή που βρίσκεται στην τρίτη θέση κινδύνου ως προς την εθνική κατάταξη στην εξέλιξη της πανδημίας.
Συνολικά δωρήθηκαν 42 κούτες με 1.440 τεμάχια υψηλής ποιότητας μάσκες, γάντια και στολές. Μετά από συνεννοήσεις με τη διοικήτρια του Τζανείου Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά Μαρία Αρβανίτη και τον ιατρό-χειρουργό Nίκο Βλαχάκο τα υλικά μεταφέρθηκαν από το Λαύριο και παραδόθηκαν σήμερα στον Πειραιά.
Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr