Δολοφονία Καραϊβάζ: Συμβόλαιο θανάτου «βλέπει» η ΕΛΑΣ

by news

Οι αστυνομικοί φέρονται πεπεισμένοι πως πρόκειται για μαφιόζικη ενέδρα σε βάρος του δημοσιογράφου και σε αυτό συνηγορεί ο τρόπος που έδρασαν οι δράστες.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των δραστών της εν ψυχρώ δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Στο μεταξύ χθες ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση. Ο ιατροδικαστής εντόπισε ότι 6 σφαίρες χτύπησαν τον δημοσιογράφο στο σώμα, μία στον λαιμό και 2 στο κεφάλι, ενώ μια σφαίρα εντοπίστηκε στην παλάμη του.

Oι αρχές έχουν στη διάθεσή τους οπτικό υλικό από κάμερα κοντά στο σημείο της δολοφονίας, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει επίσης το τηλέφωνο και ο υπολογιστής του δημοσιογράφου, καθώς και τα κείμενα που είχε γράψει τελευταία στην ιστοσελίδα της οποίας ήταν ιδιοκτήτης και διαχειριστής, προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στο κίνητρο του εγκλήματος.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί αναμένεται να ζητήσουν να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο για τα κινητά τηλέφωνα, που είναι ενεργοποιημένα στο οικοδομικό τετράγωνο όπου έγινε η δολοφονία. Ο λόγος είναι πως στα βίντεο ντοκουμέντα που έχουν οι αρχές στα χέρια του οι αρχές φαίνεται οι δράστες να ειδοποιούνται από κάποιος ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ φτάνει στο σημείο, στο οποίο στη συνέχεια δολοφονήθηκε.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, οι Αρχές έχουν πλέον στα χέρια τους βίντεο από κάμερες ασφαλείας ενός καταστήματος και μία πολυκατοικίας, που απεικονίζουν τους δύο δράστες. Φαίνεται πως το οπτικό υλικό δείχνει τους δολοφόνους πάνω στη μηχανή χαμηλού κυβισμού και έχει καταγράψει καρέ-καρέ τις κινήσεις τους. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη καθώς με αυτά τα βίντεο μπορεί να υπάρξει ταυτοποίηση του οχήματος από τον αριθμό της πινακίδας του, παρότι θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως η πινακίδα είναι πλαστή. Σημειώνεται πως μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου η μηχανή που χρησιμοποίησαν οι δράστες δεν έχει βρεθεί.

Δεν αποκλείει η ΕΛ.ΑΣ οι εκτελεστές να ήρθαν από το εξωτερικό
Η ΕΛ.ΑΣ δεν αποκλείει το ενδεχόμενοι οι δράστες της άγριας δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ να ήρθαν από το εξωτερικό αποκλειστικά για να πραγματοποιήσουν το στιγερό έγκλημα. Να πρόκειται δηλαδή για πληρωμένους εκτελεστές, που «υπέγραψαν το συμβόλαιο θανάτου», ήρθαν στην Ελλάδα, εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον αστυνομικό συντάκτη και στη συνέχεια έφυγαν.
Οπως μετέδωσε η Μίνα Καραμήτρου στο OPEN TV, αυτή είναι μία τακτική που τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και συχνότερα σε περιπτώσεις πληρωμένων συμβολαίων θανάτου στην Ελλάδα. Αστυνομικός που ασχολείται με την υπόθεση της δολοφονίας Καραϊβάζ σημείωσε πως «πιθανότατα οι εκτελεστές δεν γνώριζαν καν ποιο είναι το θύμα τους». Δηλαδή είναι άνθρωποι κυνικοί, με απαξία για τη ζωή που πήραν τα χρήματα, δολοφόνησαν τον Γιώργο Καραϊβάζ και μπορεί το ίδιο απόγευμα να έφυγαν από τη χώρα.

Μιλώντας χθες στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, συνέδεσε τη δολοφονία με το οργανωμένο έγκλημα τονίζοντας ότι υπάρχει μία σειρά περιστατικών την τελευταία τριετία που καταδεικνύει ότι είναι σε εξέλιξη ένας «ανοικτός πόλεμος». Όπως ανέφερε, από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι έρευνες να είναι εντατικές σε βάθος με τη συνεργασία όλων των αρμοδίων υπηρεσιών που απαιτείται ούτως ώστε να μπορέσουμε να τον σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε αποτελέσματα θετικά να εξιχνιαστεί αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα και να παραδοθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα