Δολοφονία Καραϊβάζ: Αυτοί είναι οι δολοφόνοι του δημοσιογράφου (vid)

by news

Οι πρώτες φωτογραφίες και βίντεο από τη διαφυγή των εκτελεστών του Γιώργου Καραϊβάζ δόθηκαν στη δημοσιότητα όπως καταγράφηκαν από κάμερα ασφαλείας κοντά στο σημείο της δολοφονίας.

Το υλικό εξετάζουν, οι αστυνομικές αρχές, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν στοιχεία για τους δράστες της μαφιόζικης επίθεσης.

 

«Οι δολοφόνοι ήταν επαγγελματίες. Τον βρήκαν οι 10 από τις 13 σφαίρες, ή είναι εκδίκηση ή ήθελαν να του κλείσουν το στόμα. Το ατού μας αυτή στιγμή είναι οι μάρτυρες, αλλά εξετάζουμε υλικό από πολλές μέρες πριν, είπε και πρόσθεσε πως «θα βρούμε τις απαντήσεις». Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρ. Αστυνομικών Ν/Α Αττικής, μιλώντας στην ΕΡΤ εκτίμησε ότι η δολοφονία Καραϊβάζ «ίσως κρύβει κάτι πολύ βαρύ».

Όπως είπε, εξετάζεται αν υπήρχε και ομάδα υποστήριξης, όπως και το κατά πόσο διέφυγαν με το σκούτερ ή το έκρυψαν κάπου εκεί κοντά και διέφυγαν με κάποιο ημιφορτηγό.

«Ψάχνουμε το σκούτερ, κάπου εκεί κοντά σε αποθήκη ή γκαράζ ενώ εξετάζουμε υλικό από κάμερες μέρες πριν» υπογράμμισε και εξήγησε ότι οι δράστες μπορεί να τον παρακολουθούσαν μέρες πριν και να είχαν πάει ξανά στο σημείο, αλλά να μη τους δόθηκε η ευκαιρία να πυροβολήσουν .

«Όλα έχουν μπει στο μικροσκόπιο, είναι μια δύσκολη περίπτωση, Αν δεν είναι τρομοκρατικό χτύπημα είναι συμβόλαιο θανάτου. Η υπόθεση κρύβει κάτι πολύ βαρύ και ίσως έχει «ουρά» από πίσω, θα τη φτάσουμε ως το τέλος» είπε.

Επίσης είπε ότι είναι περίεργο γιατί προχώρησαν εκείνη τη στιγμή στην εκτέλεση ενώ υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες. «Αυτό δείχνει ότι κάτι τους πίεζε, πήραν την εντολή να κινηθούν γρήγορα, ήθελαν να κλείσουν γρήγορα το στόμα του Γιώργου, κάτι τους πίεζε χρονικά» είπε.

Όπως είπε, ο Γιώργος Καραϊβάζ δεν ανέφερε ποτέ ότι απειλούταν από κάποιον. Όσοι τον ξέρουμε γνωρίζουμε ότι ήταν ένας άνθρωπος που δεν υποχωρούσε και έδειχνε να μη φοβάται, όσοι τον ξέρουμε κατανοούμε ότι ακόμα κι αν τον απειλούσε κάποιος θα έλεγε “έλα να με σκοτώσεις”, είπε.

Παράλληλα, είπε ότι δεν μιλούσε ποτέ για τα όσα ασχολούταν. Μάλιστα μετέφερε κάτι που του είπε ο 21χρονος γιος του δολοφονηθέντος, ότι ο πατέρας του ήταν άνθρωπος που μπορεί κάποιος να του έκανε αγωγή για κάτι που γράφτηκε στο bloko.gr να πήγαινε στο δικαστήριο και στην οικογένεια του να έλεγε ότι πάει για καφέ.

 

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα