Δημοσκόπηση Pulse: Υπερκομματικός ο Μητσοτάκης – 19 μονάδες μπροστά η ΝΔ

by MANIFESTO

Ικανοποιημένοι από τον ένα χρόνο κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας εμφανίζονται οι Έλληνες σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Το 54% των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά την κυβερνητική πορεία μεταξύ των οποίων και το 29% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Απογοητευμένοι είναι όμως από την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ με το 69% να κρίνουν αρνητικά την πορεία του κόμματος στην αντιπολίτευση. Όσον αφορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη θετική είναι η εικόνα για το 58% των ερωτηθέντων ενώ την ίδια άποψη συμμερίζεται το 36% εκείνων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 24 μονάδες στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό και μάλιστα με αυξημένα ποσοστά σε σύγκριση με δημοσκόπηση λίγες μέρες πριν τις εκλογές του 2019 (48% έναντι 37%) ενώ στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 19 μονάδες. Για πρώτη φορά ποσοστά καταγράφει το κόμμα Έλληνες για την Πατρίδα.

Η ανησυχία των πολιτών για τον κορωνοϊό είναι υψηλή καταγράφοντας μάλιστα άλμα 20 μονάδων από την τελευταία μέτρηση τον Ιούνιο. Ανησυχία προκαλεί και η στάση της Τουρκίας.

Το 56% των ερωτηθέντων είναι υπέρ των κανόνων στις πορείες.

Δείτε αναλυτικά τα ευρήματα της δημοσκόπησης

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα