Δημοσκόπηση Pulse: Κυρίαρχος ο Μητσοτάκης

by MANIFESTO

Άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ της κυβέρνησης καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ με την διαφορά να φτάνει στις 18 μονάδες (με αναγωγή) έναντι 17 στην προηγούμενη μέτρηση.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 39,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22,5% – μία διαφορά 17 ποσοστιαίων μονάδων μονάδες. Το ΚΙΝΑΛ καταγράφει 6,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4,5%, το ΜέΡΑ25 3%, ενώ άλλο κόμμα απαντά το 6% των ερωτηθέντων (έναντι 7%), 4,5% απαντά λευκό/άκυρο/αποχή (έναντι 5%) ενώ το 8% των ερωτώμενων δεν απαντά ή δηλώνουν αναποφάσιστοι (έναντι 7%).

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 41,5% έναντι 23,5% του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά να ανέρχεται στις 18 ποσοστιαίες μονάδες. Το Κίνημα Αλλαγής καταγράφει 7%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 4,5%, το ΜέΡΑ 25 3%, ενώ άλλο κόμμα απαντά το 6,5% των ερωτηθέντων. 8% των ερωτώμενων δεν απαντά ή δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Στην ανάλυση της ψήφου, άξιο αναφοράς είναι πως η Νέα Δημοκρατία αυξάνει τα ποσοστά της με την εισροή κατά 9 μονάδων νέων ψηφοφόρων. Η δημοφιλία δε του Αλέξη Τσίπρα παραμένει «κολλημένη» χαμηλά την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίζει έδαφος.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυξάνει τη διαφορά του από τον Αλέξη Τσίπρα στις 23 ποσοστιαίες μονάδες, με 47% έναντι 24% (46% έναντι 24% στη δημοσκόπηση του Σεπτεμβρίου).

Σε ότι αφορά την δικαστική απόφαση στην δίκη της Χρυσής Αυγής, το 30% επιθυμούσε πιο αυστηρές ποινές.

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα