Δημήτρης Σταμάτης στο “tomanifesto.gr”: Η κυβέρνηση Τσίπρα έδεσε τα χέρια της ΕΛ.ΑΣ για να μην πειράξει πολιτικούς “φίλους” και “συγγενείς” της

261

Ολομέτωπη επίθεση κατά της απερχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – πρώην ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το σύνολο της πολιτικής που έχει εφαρμόσει σε κομβικά για την κοινωνία θέματα, άσκησε ο πρώην Υπουργός Επικρατείας και σήμερα υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ στην Α’ εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Σταμάτης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο “tomanifesto.gr”.

Συγκεκριμένα και στο μείζον θέμα της ασφάλειας τόνισε: «Η ασφάλεια του πολίτη αποτελεί προτεραιότητα για τη ΝΔ. Η κυβέρνηση Τσίπρα έδεσε τα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας για να μην πειράξει πολιτικούς “φίλους” και “συγγενείς” της. Η ΝΔ εμπιστεύεται την ΕΛΑΣ, αναγνωρίζει ότι επιτελικά και επιχειρησιακά μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο και την αποστολή της και θα την στηρίξει και θα τις λύσει τα χέρια ώστε να ανταποκριθεί σε αυτήν. Με κυβέρνηση ΝΔ θα μπει τέλος στην ανομία και τα άβατα. Άμεσα θα υπάρξει κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου και του ασύλου στα πανεπιστήμια που έχει γίνει άσυλο παρανομίας. Έτσι θα αναπνεύσει και το ΑΠΘ που έχει γίνει ένα ακόμη άβατο με την ανοχή της κυβέρνησης Τσίπρα».

Ο πρώην υπουργός, τοποθετήθηκε για το παρεμπόριο «που κυριαρχεί» στην πόλη της Θεσσαλονίκης και πως μπορεί να καταπολεμηθεί, επίσης και ως προς στο τι μπορεί να κάνει η αυριανή κυβέρνηση ΝΔ απέναντι στην κατάπτυστη «Συνθήκη των Πρεσπών» που φέρει την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ –πρώην ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Για το μείζον θέμα του ΟΑΣΘ, ο υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης, απάντησε: «Σωστά αξιολογείτε ως προτεραιότητα το θέμα του ΟΑΣΘ. Η ΝΔ είχε αντιταχθεί στην κρατικοποίηση του Οργανισμού ο οποίος πλέον έχει γίνει συνώνυμο με την ταλαιπωρία των πολιτών της Θεσσαλονίκης». Και με επικριτικό λόγο, δήλωσε: «Η εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα οι αστικές συγκοινωνίες της πόλης με μοναδικούς υπευθύνους τους κυρίους Τσίπρα-Σπίρτζη-Παππά είναι ντροπιαστική». Ταυτόχρονα διευκρίνισε ότι «η ΝΔ επεξεργάζεται ένα σχέδιο για την επόμενη ημέρα του ΟΑΣΘ το οποίο θα δίνει λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που συσσωρεύτηκαν τα τελευταία χρόνια και κυρίως θα σέβεται και θα εξυπηρετεί δίχως ταλαιπωρία τους επιβάτες».

Συνέντευξη στην Άντζελα Πεΐτση

Η ασφάλεια των πολιτών στην καθημερινότητά τους, είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα, η κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Ως αυριανή κυβέρνηση, τι σκοπεύετε να κάνετε για την καταστολή του φαινομένου;

Ακριβώς για αυτό η ασφάλεια του πολίτη αποτελεί προτεραιότητα για τη ΝΔ. Η κυβέρνηση Τσίπρα έδεσε τα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας για να μην πειράξει πολιτικούς “φίλους” και “συγγενείς” της. Η ΝΔ εμπιστεύεται την ΕΛΑΣ, αναγνωρίζει ότι επιτελικά και επιχειρησιακά μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο και την αποστολή της και θα την στηρίξει και θα τις λύσει τα χέρια ώστε να ανταποκριθεί σε αυτήν. Με κυβέρνηση ΝΔ θα μπει τέλος στην ανομία και τα άβατα. Άμεσα θα υπάρξει κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου και του ασύλου στα πανεπιστήμια που έχει γίνει άσυλο παρανομίας. Έτσι θα αναπνεύσει και το ΑΠΘ που έχει γίνει ένα ακόμη άβατο με την ανοχή της κυβέρνησης Τσίπρα.

Ταυτόχρονα, μεγάλη μάστιγα αποτελεί και το παρεμπόριο στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Μπορεί να καταπολεμηθεί και πως;

Με αυστηρή αστυνόμευση. Ο εμπορικός κόσμος της Θεσσαλονίκης έχει πληγεί από την κρίση και δεν αντέχει και την πληγή του παραεμπορίου. Μην πάτε μακριά. Βγείτε μια βόλτα την Κυριακή στην παραλία και θα δείτε τα περιβόητα “σεντόνια” με την παράνομη πραμάτεια. Η διοίκηση Μπουτάρη στο δήμο Θεσσαλονίκης αδιαφορεί, το ίδιο και η κυβέρνηση. Εμείς ακούμε την κραυγή αγωνίας των Επιμελητηρίων και θα αντιμετωπίσουμε το θέμα. Τήρηση του νόμου είναι η απάντηση. Έτσι και οι νόμιμοι επαγγελματίες θα ενισχυθούν και τα ταμεία του κράτους.

Τι μπορείτε πλέον να κάνετε για τη «Συμφωνία των Πρεσπών» που ψήφισε η απερχόμενη κυβέρνηση;

Η ΝΔ ξέρετε πως ήταν αντίθετη και καταψήφισε την εθνικά επιζήμια Συμφωνία. Είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει για τις επιπτώσεις της που είναι ήδη ορατές όπως π.χ. στο θέμα των προϊόντων με τον όρο “μακεδονικό”. Στην ουσία της ερώτησής σας σημειώνω πως η συμφωνία δεν έχει υπογραφεί από τον Πρόεδρο της γειτονικής χώρας, ενώ δεν έχουμε δει ακόμη στο σύνολό του το αναθεωρημένο Σύνταγμα του βόρειου γείτονά μας. Είναι κρίσιμα σημεία και για αυτό τα επισημαίνω διότι συνδέονται άμεσα με πιθανή ακυρότητα της.

Ποιες είναι οι άμεσες προτεραιότητες σας, για την πόλη της Θεσσαλονίκης και κυρίως τι θα κάνετε με το μείζον θέμα του ΟΑΣΘ;

Σωστά αξιολογείτε ως προτεραιότητα το θέμα του ΟΑΣΘ. Η ΝΔ είχε αντιταχθεί στην κρατικοποίηση του Οργανισμού ο οποίος πλέον έχει γίνει συνώνυμο με την ταλαιπωρία των πολιτών της Θεσσαλονίκης. Η εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα οι αστικές συγκοινωνίες της πόλης με μοναδικούς υπευθύνους τους κυρίους Τσίπρα-Σπίρτζη-Παππά είναι ντροπιαστική. Η ΝΔ επεξεργάζεται ένα σχέδιο για την επόμενη ημέρα του ΟΑΣΘ το οποίο θα δίνει λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που συσσωρεύτηκαν τα τελευταία χρόνια και κυρίως θα σέβεται και θα εξυπηρετεί δίχως ταλαιπωρία τους επιβάτες παρέχοντάς τους αστικές συγκοινωνίες που αξίζουν.

Ποιο είναι το διαπραγματευτικό σας όπλο απέναντι στους θεσμούς, ώστε να πειστούν πως η δική σας οικονομική πολιτική, μπορεί να φέρει ανάκαμψη, ανάπτυξη και αποπληρωμή του χρέους;

Η αξιοπιστία και η κοινή λογική. Η κυβέρνηση Τσίπρα είχε εμμονή με την υπερφορολόγηση και την καταστροφή της μεσαίας τάξης. Να είστε βέβαιοι πως οι εταίροι θα αποδεχθούν, αφού πρώτα η νέα υπεύθυνη κυβέρνηση της ΝΔ δώσει συγκεκριμένα δείγματα γραφής, τις προτάσεις μας για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και μείωση φόρων που θα φέρουν επενδύσεις, νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και εντέλει περισσότερα έσοδα στα ταμεία του κράτους.

Ο κ. Τσίπρας, έχει «υποθηκεύσει» την Ελλάδα για 99 χρόνια και έχει βάλει στο «υπερταμείο» από μνημεία έως νοσοκομεία. Αυτό μπορεί να αλλάξει;

Τα περιβόητα “νταούλια” του κ. Τσίπρα οδήγησαν στο 3ο χειρότερο και αχρείαστο Μνημόνιο, στον κόφτη, στο υπερταμείο και σε τόσα άλλα. Η ΝΔ αφού πρώτα ξαναχτίσει την αξιοπιστία της χώρας θα αγωνιστεί για τη σταδιακή άρση δεσμεύσεων μεταξύ των οποίων και το υπερταμείο και τα υπέρογκα πρωτογενή πλεονάσματα. Μιας και ο λόγος για το υπερταμείο όμως επιτρέψτε μου και ένα σχόλιο για τη ΔΕΗ και την κατάσταση στην οποία την οδήγησε η κυβέρνηση Τσίπρα. Όπως έχει πει και ο πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναζητηθούν ευθύνες από όσους οδήγησαν στην οικονομική καταστροφή την μεγαλύτερη εταιρεία της χώρας.

Είστε υποψήφιος βουλευτής ΝΔ στην Α’ εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης. Γιατί θα πρέπει να σας εμπιστευτούν οι πολίτες;

Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι κρίσιμες καθώς η νέα κυβέρνηση έχει μπροστά της μεγάλα ανοικτά ζητήματα και στο πεδίο της οικονομίας και των εθνικών θεμάτων. Εκτός από το κόμμα που θα μας κυβερνήσει όμως επιλέγουμε και πρόσωπα που θα στηρίξουν αυτήν την εθνική προσπάθεια. Σε άλλη μια εκλογική αναμέτρηση βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή του πολιτικού αγώνα για τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία, την Ελλάδα. Με την εμπειρία μου πιστεύω πως θα είμαι χρήσιμος στην προσπάθεια της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη για ανάπτυξη και οριστικό τέλος στην κρίση. Σε αυτές τις εκλογές επιστρέφω στο γνώριμο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης και νομίζω μπορώ να προσφέρω στην προσπάθεια για μια Αυτοδύναμη Ελλάδα και για αυτό διεκδικώ από τους συμπολίτες μου τον έναν από τους τέσσερις σταυρούς τους.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr