Δίκη Χρυσής Αυγής-Κατάπιε τη γλώσσα του ο Κασιδιάρης: Δεν ήξερε τίποτα για τη δολοφονία Φύσσα

112
Υπό ισχυρά μέτρα ασφαλείας και με αντιφασιστικό συλλαλητήριο να πραγματοποιείται έξω από το Μέγαρο του Εφετείου, απολογήθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης που δήλωσε ως επάγγελμα γεωπόνος ξεκινώντας την απολογία του υποστήριξε ότι «η κατηγορία είναι κατασκευασμένη από πολιτικούς κύκλους και αυτό δεν είναι η προσωπική μου άποψη. Ο γ.γ. της τότε κυβέρνησης Σαμαρά (Μπαλτάκος) έχει ομολογήσει ενώπιον μου ότι οι διώξεις ασκήθηκαν με απόφαση Σαμαρά: «επειδή κόβει ψήφους η ΧΑ θα σας βάλει φυλακή» είπε και πρόσθεσε πως «η εν λόγω δίωξη προκύπτει και από σωρεία παραδοχών και δηλώσεων ανωτάτων υπουργών της τότε κυβέρνησης Σαμαρά».

Για τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του τόνισε: «Είπα, βεβαίως κατέχω αυτά τα όπλα, το ένα είναι του πατέρα μου, το άλλο δικό μου. Είχα άδεια για αυτά τα όπλα».

Για την ένταξή του στην ναζιστική οργάνωση, ο Ηλίας Κασιδιάρης είπε πως εντάχθηκε στη Χ.Α. ως φοιτητής στο Γεωπονικό, ότι ως μαθητής παρακολουθούσε από το ‘94 και ότι συμφωνούσε με τον Μιχαλολιάκο, υπενθυμίζοντας εντός της αίθουσας πως είναι υποψήφιος από το 2009 και μετά. Aρνήθηκε ότι ήταν εκπαιδευτής σε στρατιωτικά camp, υποστηρίζοντας ότι οι μόνες εκπαιδεύσεις που έκανε ήταν στο δημόσιο λόγο γιατί ήταν καλός ομιλητήςQ «Έχω μεγάλη αγάπη για τα όπλα αλλά αυτό αφορά εμένα ως προσωπικότητα…».

Για τον Γιώργο Ρουπακιά ανέφερε πως «ήταν υποστηρικτής αλλά δεν ήταν μέλος του κόμματος. Είναι η πάσα αλήθεια. Άκουσα το όνομα του στα δελτία ειδήσεων», προσθέτοντας «Δεν μπορούσε το κόμμα να ξέρει ποιος πάει στις τοπικές και κάνει ομιλίες».

«Είμαστε απολύτως νόμιμοι και συνεπείς στη νομιμότητα σε όλες μας τις ομιλίες», ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος ο οποίος όταν επανειλημμένως ρωτήθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη για συγκεκριμένες δημόσιες τοποθετήσεις και δηλώσεις του που περιλαμβάνονται στη δικογραφία ενώ πρόσθεσε   πως δεν θα απολογηθεί για τις ιδέες του.

«Το να δίνει αναφορά ένας πολίτης για ζήτημα που αφορά τις ιδέες του είναι απαράδεκτο. Δεν θα απολογηθώ για τις ιδέες μου. Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού δεν μπορεί να στερήσει κάνεις σε κανένα Έλληνα πολίτη. Με την ψήφο του ο ελληνικός λαός με τίμησε» είπε μεταξύ άλλων ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Η μητέρα του δολοφονημένου μουσικού, Μάγδα Φύσσα, βρίσκονταν -όπως πάντα- από νωρίς στην δικαστική αίθουσα.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr