Δίκη Χρυσής Αυγής: κάνει τον ανήξερο ο πυρηνάρχης Πατέλης- Τι είπε στην απολογία του

52
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseisΔίκη Χρυσής Αυγής: Αρνείται τα πάντα για τη δολοφονία Φύσσα ο πυρηνάρχης Πατέλης

Στο σπίτι του υποστηρίζει ότι βρισκόταν τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ο πυρηνάρχης της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης.

Ο 38χρονος, ο οποίος ήταν ενεργό μέλος και μάλιστα εργαζόταν ως φύλακας στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Λεωφόρο Μεσογείων, έριξε όλο το βάρος της ευθύνης για ό,τι συνέβη στον Γιώργο Ρουπακιά, τον οποίο το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, όπως είπε, είχε στείλει στο Περιστέρι για να παραλάβει φυλλάδια της Χρυςής Αυγής και να ακολουθήσει διανομή.

Ο κατηγορούμενος επέμεινε πως το επίμαχο μήνυμα που έστειλε από τον υπολογιστή του σε άλλα μέλη της τοπικής Νικαίας αφορούσε κάλεσμα για τη διανομή φυλλαδίων.

Όπως είπε στην απολογία του, περίπου στις δέκα και μισή με έντεκα το βράδυ του τηλεφώνησε ο Γ.Ρουπακιάς ότι έχει τα τρικάκια. “Του είπα να τα πάει στην Περιβολάκη και να τα δώσει στον Καζατζόγλου να τα παραλάβει. Εγώ θα έστελνα μήνυμα να έρθει ο κόσμος να τα παραλάβει. Ο Καζατζόγλου με πήρε μόνος του, γιατί εγώ ξεχάστηκα με το παιδί και μου λέει τι θα γίνει; Του είπα να πάει να βρει το Ρουπακιά στο σημείο αυτό λίγο πιο κάτω από την τοπική”.

Ο Γ.Πατέλης ισχυρίστηκε ότι έστειλε μήνυμα σε όλους γύρω στις 23.30 που έγραφε «Όλοι στην τοπική τώρα».

“Εδώ έχουμε δυο πράγματα”, είπε στο δικαστήριο. “Ένα μήνυμα που έχω στείλει εγώ για τα τρικάκια κι ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Άγγος στο Κοράλι. Έχουν πάρει ένα μήνυμα και το έχουν κάνει σημαία. Με έχουν χλευάσει. Λένε ότι έδωσα εντολή για τέτοιο πράγμα. Πάνε να μου βγάλουν ηθική αυτουργία. Μας πέταξαν σε μια φυλακή δυο χρόνια για κάτι που δεν έχουμε κάνει. Εκτός από το Ρουπακιά, οι υπόλοιποι δεν έχουμε σχέση. Έχουν πειράξει και το μήνυμα που έστειλα. Έχω παιδί. Κανείς δεν ήθελε να πεθάνει ο Φύσσας. Κανείς δεν είχε το δικαίωμα. Και στον ίδιο το Ρουπακιά είπα «κόψε το λαιμό σου με αυτό που έκανες». Η συνείδηση μου είναι πολύ καθαρή. Δεν έβαλα ποτέ κανέναν να σκοτώσει».

Ο 38χρονος ανέφερε στο δικαστήριο πως μετά τη δολοφονία του τηλεφώνησε αρκετές φορές ο Γ.Ρουπακιάς από το Αστυνομικό Τμήμα, λέγοντάς του αρχικά ότι τον έχουν προσαγάγει για εξακρίβωση στοιχείων. “Στο τέταρτο τηλεφώνημα μου είπε ότι «έχει γίνει σκηνικό στο Κερατσίνι με Χρυσαυγίτες και Αναρχικούς». Κι ότι εκείνον τον κράτησαν για αναγνώριση. Από τηλεφώνημα του Άγγου έμαθα ότι ο Ρουπακιάς τραυμάτισε κάποιον. Ο Ρουπακιάς αργότερα με πήρε τηλέφωνο και μου λέει «μαχαίρωσα άνθρωπο, θέλω δικηγόρο». Κι εκεί του είπα «έτσι όπως τα έκανες, κόψε το λαιμό σου».”

Πρόεδρος: Γιατί πήρε εσάς όταν μαχαίρωσε;
Κατηγορούμενος: Γιατί ήμουν στην τοπική.
Πρόεδρος: Είχε σχέση το μαχαίρωμα με την τοπική;
Κατηγορούμενος: Όχι, κυρία Πρόεδρε, να με ενημερώσει επειδή ξέρω κόσμο και δικηγόρους, αλλά εγώ δεν το έκανα. Πήρα τη γυναίκα του να της πω ότι τον έχουν στο τμήμα.

Ο πυρηνάρχης της Νίκαιας αναφέρθηκε και στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε στη συνέχεια με τον τότε βουλευτή Β’ Πειραιά Γιάννη Λαγό, για να τον ενημερώσει όπως είπε για τα όςα του μετέφερε ο Γ.Ρουπακιάς.

Ανέφερε στο δικαστήριο πως τον ενημέρωνε για όλες τις δραστηριότητες της τοπικής Νίκαιας και πως είχε λάβει την άδεια από τον τότε βουλευτή να διώχνουν από τα γραφεία όσους είχαν κακή συμπεριφορά.
Μάλιστα, ζήτησε και συγγνώμη, γιατί όπως είπε σε κάποια μηνύματα προς τα μέλη της τοπικής χρησιμοποιούσε τη φράση “εντολή Λαγού” για να προσέρχονται περισσότερου.