Δίκη Χρυσής Αυγής-Καμπαγιάννης: Αναστολή των ποινών θα ακυρώσει την απόφαση της 7ης Οκτώβρη

20
ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Είναι κομβικό αυτοί που διηύθυναν την εγκληματική οργάνωση και έκαναν την ανθρωποκτόνο δράση να μην έχουν αναστολή γιατί αλλιώς θα ακυρωθεί στην πράξη η απόφασης της 7ης Οκτωβρίου”, σημείωσε ο δικηγόρος των Αιγύπτιων αλιεργατών, με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης εξήγησε ότι στο διαδικαστικό κομμάτι, πρόκειται πλέον για “καθαρές” ποινές, μετά τις συγχωνεύσεις. Συμπλήρωσε για τις ποινές για τα μέλη της Χρυσής Αυγής ότι ήταν «χαμηλότερες από αυτές που έπρεπε». Συγκεκριμένα τόνισε ότι οι ποινές που επιβλήθηκαν στην ηγετική ομάδα, τα 13 χρόνια, αγγίζουν το ανώτατο όριο, ενώ αντιθέτως, «το δικαστήριο επέδειξε ιδιαίτερη επιείκεια για απόπειρες και συνεργεία σε ανθρωποκτονία», στα καταδικασθέντα μέλη.

Όσο αφορά στην αντιπαράθεση για τις ποινές βάσει του νέου ποινικού κώδικα, ο Θανάσης Καμπαγιάννης εξήγησε ότι, «οι ποινές με τον νέο κώδικα είναι μικρότερες, αλλά εκτίονται περισσότερο, με τον παλιό κώδικα ήταν μεγαλύτερες, αλλά εκτίονταν λιγότερο», συμπληρώνοντας ότι, «οι καταδικασθέντες θα αξιώσουν να τιμωρηθούν με τον παλιό».

«Με αλλαγή στον εκλογικό νόμο είναι δυνατόν να ρυθμιστεί το ζήτημα της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων», επανέλαβε ερωτηθείς σχετικά.


Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr