fbpx

Διευθύντρια CDC: Αποτύχαμε με την διαχείριση του κορωνοϊού παρότι προετοιμαζόμασταν 75 χρόνια

by desk test

Σε ριζική αναδιάρθρωση δομών και λειτουργίας προχωρούν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) στις ΗΠΑ, με στόχο την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού, καθώς η ηγεσία του αναγνωρίζει λάθη, παραλείψεις και καθυστερημένη αντίδραση στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η διευθύντρια των CDC, Ροσέλ Βαλένσκι, συναντήθηκε με τα υψηλόβαθμα στελέχη του οργανισμού σήμερα το πρωί και παρουσίασε τα σχέδιά της για την αναδιοργάνωση του τρόπου λειτουργίας του.

Πιο συγκεκριμένα, σχεδιάζει να αλλάξει την φιλοσοφία των CDC, ώστε να βοηθήσει τον οργανισμό να κινείται πιο γρήγορα όταν αντιμετωπίζει μια κρίση δημόσιας υγείας. Θέλει επίσης να διευκολύνει τη συνεργασία άλλων κυβερνητικών φορέων με τα CDC και επιθυμεί να απλοποιήσει τον ιστότοπο, ώστε αυτός να απαλλαγεί από αντιφατικές οδηγίες που ενδεχομένως να προκαλούν σύγχυση στους πολίτες.

Οι αλλαγές στοχεύουν στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης με το κοινό μετά τα λανθασμένα βήματα που έχει αναγνωρίσει ο ίδιος ο οργανισμός ότι έγιναν στην διαχείριση της Covid-19.

Τα CDC, με προϋπολογισμό 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων και περισσότερους από 11.000 υπαλλήλους, είναι μια ομοσπονδιακή υπηρεσία με έδρα την Ατλάντα, που είναι επιφορτισμένη με την προστασία των Αμερικανών από εστίες ασθενειών και άλλες απειλές για τη δημόσια υγεία.

Είναι σύνηθες για κάθε διευθυντή των CDC να κάνει κάποια αναδιοργάνωση, αλλά η δράση του Βαλένσκι έρχεται εν μέσω μιας ευρύτερης ζήτησης για αλλαγή.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι τα CDC άργησαν να αναγνωρίσουν πώς ο ιός εισήλθε στις ΗΠΑ από την Ευρώπη, να συστήσουν στους ανθρώπους να φορούν μάσκες, να υπογραμμίσουν ότι ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί μέσω του αέρα, ενώ δεν επιτάχυναν τα συστηματικά τεστ για τις νέες παραλλαγές.

«Είδαμε κατά τη διάρκεια του Covid ότι οι δομές του CDC, ειλικρινά, δεν σχεδιάστηκαν για να λαμβάνουν πληροφορίες, να τις αφομοιώνουν και να τις διαδίδουν στο κοινό με την ταχύτητα που απαιτείται», δήλωσε ο Τζέισον Σουάρζ, ερευνητής πολιτικής υγείας στο σχολή δημόσιας Υγείας του Yale.
Ορισμένες αλλαγές που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη περιλαμβάνουν:

  • Αύξηση στη χρήση των προδημοσιευμένων επιστημονικών εκθέσεων για τη λήψη αποφάσεων.
  • Αναδιάρθρωση του γραφείου επικοινωνίας του οργανισμού και περαιτέρω αναβάθμιση των ιστοσελίδων του CDC.
  • Δημιουργία νέου εκτελεστικού συμβουλίου για να βοηθήσει την Βαλένσκι να θέσει στρατηγική και προτεραιότητες.
  • Διορισμός της Μέρι Γουέικφιλντ ως ανώτερης συμβούλου για την εφαρμογή των αλλαγών.
  • Ίδρυση γραφείου διακυβερνητικών υποθέσεων για την ομαλή συνεργασία με άλλους φορείς, καθώς και γραφείου ανώτερου επιπέδου για την ισότητα στην υγεία.

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα