Για τα δύο θέματα που προέκυψαν μετά από αναρτήσεις σχετικά με τον Καποδίστρια και τον Καραϊσκάκη απάντησε η πρόεδρος της επιτροπής Ελλάδα 2021 Γιάννα Αγγελοπούλου. 

Το θέμα τέθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου και η κα Αγγελοπούλου υπερασπίστηκε τα μέλη της Επιτροπής για τις αναρτήσεις ξεκαθαρίζοντας πως η επιτροπή δεν ξαναγράφει ιστορία αλλά την προβάλει σχολιάζοντας πως σε αυτή υπάρχουν και σκοτεινές στιγμές.

«Πρέπει να σταματήσουμε να συνεργαζόμαστε με ανθρώπους που έχουν μια διαφορετική άποψη από εμάς; Όχι βέβαια. Μέσα στην Επιτροπή υπάρχουν τα μέλη της Ολομέλειας τα οποία είναι άνθρωποι με πραγματικά εντυπωσιακά βιογραφικά. Επειδή αναφερθήκατε στον συγκεκριμένο, τον κ. Χατζή, έχει γράψει σε ξένο λεξικό πραγματεία για τον Καποδίστρια. Έχει γράψει διάφορα άρθρα εκθειάζοντας τον. Ποιο ήταν το λάθος; Ότι απομονώθηκε ένα μικρό κομμάτι από ένα παλαιότερο άρθρο του και αυτό ανέβηκε. Σκοπός δεν ήταν ούτε να υποτιμήσουμε τον Καποδίστρια, ούτε να χαρακτηρίσουμε τον Καποδίστρια. Γιατί σας επαναλαμβάνω, ο ρόλος μας δεν είναι ούτε να γράψουμε ιστορία, ούτε να ξαναγράψουμε ιστορία, ούτε να πάρουμε τη μία και την άλλη πλευρά της ιστορίας. Ρόλος μας είναι να προβάλουμε την ιστορία. Και από όλα αυτά που έχουν γίνει στην Ελλάδα μας, υπάρχουν λαμπρές στιγμές, υπάρχουν και σκοτεινές στιγμές, που ακόμα και η αναφορά τους είναι ένα μάθημα. Μιλάτε για τον Καποδίστρια. Είμαι σίγουρη ότι θα μιλήσετε και για τον Καραϊσκάκη. Για τον Καραϊσκάκη που ήταν ένας αθυρόστομος άνδρας, που είπε πολλά και γράφτηκαν πολλά, αλλά έδωσε το αίμα του για την Ελλάδα. Αυτό πρέπει να κρατήσουμε. Ζητώ συγνώμη εάν προσβάλαμε. Να σας πω όμως και κάτι; Ο εορτασμός των 200 χρόνων είναι μια πολύ μεγάλη υπόθεση. Αν με ρωτήσετε “Εσύ Γιάννα που έκανες Ολυμπιακούς τι σχέση έχουν με τον τωρινό εορτασμό;” θα σας πω ότι η δουλειά της Επιτροπής είναι πολύ πιο δύσκολη. Και ξέρετε γιατί είναι πιο δύσκολη; Γιατί δεν έχει μεν προδιαγραφές, δεν έχει κατασκευές, δεν έχει κτίρια, δεν έχει στάδια, απευθύνεται όμως σε έναν κόσμο που έχει μια ευαισθησία για τη θρησκευτική παράδοση, για την πολιτιστική μας κληρονομιά, για την ιστορία μας, για αυτά που μάθαμε στο σχολείο μας. Οι ιστορικοί και οι ειδικοί έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση, αν θέλουν, να διοργανώσουν στρογγυλά τραπέζια, να διοργανώσουν συνέδρια και θα διοργανώσουν,  για να συζητήσουν για διάφορες πλευρές της ιστορίας. Δεν είναι δική μας δουλειά να προβάλουμε τη μία ή την άλλη άποψη σε αυτό».