Διαψεύδει τις περικοπές συντάξεων ο Μηταράκης

91
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseisΔιαψεύδει τις περικοπές συντάξεων ο Μηταράκης

Στις επικουρικές συντάξεις θα γίνουν οι μεγάλες τομές της νέας κυβέρνησης, με τα χρήματα των ασφαλισμένων να βρίσκονται πλέον στο δικό τους λογαριασμό, και όχι στις συντάξεις, οι οποίες δεν θα μειωθούν, διευκρινίζει ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότης Μηταράκης.

«Η ψηφιακή μεταμόρφωση της χώρας αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης, ένας στόχος που, όταν επιτευχθεί τελικά, αφενός μεν θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών αφετέρου δε θα αποτελέσει ένα μέτρο εξοικονόμησης πόρων για τη Γενική Κυβέρνηση» δήλωσε ο Νότης Μηταράκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό RealFm 97,8.

Έτσι, όπως είπε, θα εξοικονομηθούν χρήματα για φοροαπαλλαγές, αλλά και για άλλους τομείς πρώτης προτεραιότητας, όπως είναι η παιδεία, η υγεία, κλπ.

Στο ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων, ο κ. Μηταράκης τόνισε πως δεν υπάρχει το ακριβές νούμερο από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), αλλά αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, υψηλά στην ατζέντα είναι το ζήτημα με τις συντάξεις χηρείας, όπου πρέπει να εφαρμοστούν οι αλλαγές που έχουν γίνει στο νομοθετικό πλαίσιο.