Δεύτερη «θητεία» για τον Α. Οικονόμου στο ΥΠΕΘΑ

222

Τη δεύτερη θητεία του στο ελληνικό Πεντάγωνο αναλαμβάνει ο κ. Αντώνης Οικονόμου, ο οποίος επιστρέφει ως Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, θέση την οποία κατείχε κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

Ο Θεσσαλονικιός δικηγόρος θεωρείται ένα πρόσωπο που γνωρίζει πολύ καλά τις διαδικασίες και τη στρατηγική στόχευση του υπουργείου. Συνεργάστηκε άψογα με τους υπουργούς κ.κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Νίκο Δένδια, αλλά και με την τότε αναπληρώτρια υπουργό κ. Φώφη Γεννηματά. Ο κ. Οικονόμου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην υπέρβαση των προβλημάτων που υπήρχαν με τον επενδυτή των «Ελληνικών Ναυπηγείων» σχετικώς με την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών στα υποβρύχια του Στόλου, αλλά και στην παράδοση του «Παπανικολή» και του «Πιπίνου».

Ενδιαφέρον έχει πάντως ότι καταγράφηκαν ανάμεικτες αντιδράσεις για την επιστροφή του κ. Οικονόμου, η οποία αναμένεται να συμπαρασύρει κι άλλα πρόσωπα από την εποχή της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. Κάτι τέτοιο που δεν το βλέπουν με «καλό μάτι» κάποιοι από τους εναπομείναντες πρώην «συνεργάτες» του συστήματος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι οποίοι «κάθονται μέχρι να φύγουν» όπως θα έλεγε χαρακτηριστικά και ο κ. Πάνος Καμμένος…

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr