“Βαριά” φαίνεται πως έπεσαν στον ΣΥΡΙΖΑ τα αποτέλεσμα της δημοσκόπησης της Opinion Poll, που κατέδειξαν και αυτά με τη σειρά τους, αυτό που γνωρίζει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία για τη μεγάλη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Όλο αυτό το διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να βγάλει οποιοδήποτε συμπέρασμα για τα καθηλωτικά ποσοστά που λαμβάνει από το σύνολο των εταιρειών που πραγματοποιούν δημοσκοπήσεις, δείχνει να μην μπορεί να παρακολουθήσει την πραγματικότητα που διαμορφώνεται και προσπαθεί να αποτινάξει τις ευθύνες από πάνω του για το αδιέξοδο της πολιτικής του πρότασης και να τις φορτώσει στις δημοσκοπικές εταιρείες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Opinion Poll που τη δημοσίευσε και το manifesto.gr προχθές Δευτέρα, προκύπτει ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας. Αναλυτικά, η διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας καταγράφεται στο 17,4%, ενισχυμένη κατά μία μονάδα σε διάστημα ενός μήνα, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαίρει της αποδοχής της πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος σε ποσοστά άνω του 60%.

Στην πρόθεση ψήφου  η Ν.Δ αυξάνει την δημοσκοπική της επίδοση με 37.3% ( 36.2% τον Απρίλιο) , αυξάνοντας την διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ από 16% τον Απρίλιο σε 17.4%. Πρόκειται για την μεγαλύτερη διαφορά για το 2021, αν και η Ν.Δ χάνει 1.% σε σχέση με τον Ιανουάριο.

Τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα υπόλοιπα κόμματα είναι: ΣΥΡΙΖΑ 19.9% ( 20.2% τον Απρίλιο), ΚΝΑΛ 69% ( 6.2%), Κ.Κ.Ε 5.3% ( 4.6%), ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4.2% ( 4%) , ΜΕΡΑ 25 3.1% ( 2.7%).

Τι ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τη σύγκληση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να εξεταστούν τα στοιχεία της πρόσφατης δημοσκόπησης της Opinion Poll ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και μέλη της επιτροπής, Ν. Βούτσης, Γ. Κατρούγκαλος, Σπ. Λάττας, Θ. Ξανθόπουλος και Π. Πολάκης. Όπως σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, “από τις δημοσιεύσεις δεν προκύπτει ο εντολέας της (εταιρείας δημοσκόπησης) ή εάν πρόκειται για τακτική κυλιόμενη δημοσκόπηση, ενώ αρκετά ευρήματα της είναι σε έντονη αντίθεση με τα αντίστοιχα της έγκυρης δημοσκόπησης του τακτικού χειμερινού Ευρωβαρομέτρου 2020-2021 (ΕΒ 94)”. Ζητούν επίσης να διευκρινιστεί “εάν παραβιάσθηκαν σε σχέση με τη δημοσκόπηση αυτή άλλες προβλέψεις του νόμου, όπως, ενδεικτικά, η υποχρέωση κοινοποίησης των στοιχείων ταυτότητας της δημοσκόπησης στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης”.