fbpx

«Δεν δεχόμαστε πιέσεις και εκβιασμούς», το μήνυμα του πρωθυπουργού στα συμφέροντα

by Tasos
Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών και το κλίμα που επιχειρείται να δημιουργηθεί τόσο σε πολιτικό όσο και σε εξωθεσμικό επιπεδο προκάλεσε την οργή του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος έστειλε μήνυμα προς τα κάθε είδους συμφέροντα που επιχειρούν να επιβάλλουν την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους εκβιάζοντας εμμέσως ή αμέσως την κυβέρνησή του.
«Κάποιοι» είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 «έχουν μπλέξει τους ρόλους» για να σημειώσει με έμφασή ότι «κάποιοι θεωρούν ότι επειδή μπορεί να έχουν μία ομάδα ή να ελέγχουν κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης ή ενδεχομένως και τα δύο, να θεωρούν ότι μπορούν να εκβιάζουν, να υπαγορεύουν στην κυβέρνηση, να υπονομεύουν -αλλάζοντας απόψεις από τη μία μέρα στην άλλη- τη διαδρομή της χώρας»
Και συνέχισε λέγοντας πως «θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε εδώ ότι οι ρόλοι του καθενός είναι απόλυτα καθορισμένοι. Η κυβέρνηση έχει λαϊκή νομιμοποίηση. Εκλεγόμαστε από τον λαό» για να διευκρινίσει πως «θέλουμε τους επιχειρηματίες συμμέτοχους στην προσπάθεια προόδου της χώρας. Δεν είναι όμως ούτε υποβολείς μας, ούτε είναι φορείς των δικών τους συμφερόντων που πιέζουν την κυβέρνηση για να γίνει το δικό τους χατίρι»
«Το μήνυμα το οποίο στέλνω προς κάθε κατεύθυνση» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «είναι ότι η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά ούτε δεχόμαστε πιέσεις, ούτε είμαστε αντικείμενα εκβιασμού. Και καλά θα κάνουν όλοι να αναλογιστούν ποιοι είναι οι ρόλοι τους. Και δεν απευθύνομαι μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση, απευθύνομαι συνολικά. Η χώρα έχει πληρώσει ακριβά».
Περί ελευθερίας του Τύπου
Στο σημείο αυτό ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην επιχείρησε που έχει στηθεί με σκοπό να εμφανιστεί η κυβέρνηση ως πολέμιος της ελευθεροτυπίας. «Είμαστε σοβαροί; Στη χώρα όπου ο καθένας γράφει ό,τι θέλει και δημοσιεύει ό,τι θέλει, στη χώρα που άμα δείτε τα πρωτοσέλιδα του ημερήσιου Τύπου τα πιο πολλά είναι σκληρά επικριτικά προς την κυβέρνηση και προς εμένα, συζητάμε πραγματικά για ελευθερία του Τύπου;» αναρωτήθηκε τονίζοντας πως συμβαίνει το ανάποδο «με την  έννοια ότι υπάρχουν εφημερίδες -ο Θεός να τις κάνει εφημερίδες- οι οποίες συνιστούν ουσιαστικά ένα δημοσιογραφικό οχετό, οι οποίες ανοιχτά εμένα με έχουν κατηγορήσει ότι είμαι παιδεραστής, υιοθετώντας βέβαια μία τάση του διαδικτύου η οποία κι αυτή είναι πολιτικά υποκινούμενη, απέναντι στις οποίες και στην οποία εφημερίδα ουσιαστικά είμαι απροστάτευτος»
Ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα κάνει πίσω έναντι της εντολής που έχει λάβει από τον λαό «να συγκρουστώ με κεκτημένα, με συμφέροντα, να κινήσω τη χώρα με ταχύτητα στο δρόμο ενός δραστικού εκσυγχρονισμού» σημείωσε με νόημα ότι «όταν έρθει η ώρα των εκλογών, όλα θα μπουν στο ζύγι. Και τα αρνητικά -σίγουρα αυτά στα οποία αναφερθήκαμε δεν πιστώνονται στα θετικά της κυβέρνησης, για προβλήματα μιλάμε τα οποία πρέπει να διορθωθούν- αλλά και τα πολλά θετικά που έχουμε κάνει»
Υπάρχει ακρίβεια Πούτιν
«Δεν υπάρχει «ακρίβεια Μητσοτάκη», υπάρχει «ακρίβεια Putin». Γιατί αν υπήρχε «ακρίβεια Μητσοτάκη» θα υπήρχε και «ακρίβεια Macron» και «ακρίβεια Biden» και «ακρίβεια Scholz» και όλες οι σχετικές αναλογίες» είπε απαδομώντας την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα να δημιουργήσουν εντυπώσεις αναφορικά με τις ευθύνες για την ακρίβεια που πλήττε και την Ελλάδα.
«Το «καλάθι του νοικοκυριού» είναι μια πρωτοβουλία η οποία μέχρι στιγμής φαίνεται να αποδίδει. Έχει συμπιέσει τις τιμές σε μια σειρά από βασικά αγαθά, αλλά προφανώς δεν περιοριζόμαστε μόνο εκεί» είπε προσθέτοντας πως «θα επιμείνουμε, όμως, σε ένα πλαίσιο το οποίο στηρίζει το διαθέσιμο εισόδημα, προσπαθώντας στο μέτρο του εφικτού να συγκρατήσουμε τιμές. Με τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος όλοι οι Έλληνες πολίτες σήμερα παίρνουν το λογαριασμό, βλέπουν τι θα πλήρωναν και ποιο είναι το ύψος της κρατικής επιδότησης. Τα χρήματα αυτά εν πολλοίς τα έχουμε εισπράξει από τους ίδιους τους παραγωγούς»
Κάλπες και συνεργασίες
Επαναλαμβάνοντας ότι ο ίδιος δεν πιστεύει στην απλή αναλογική και έχοντας αποσαφηνίσει ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους το 2023 ο πρωθυπουργός σημείωσε αναφορικά με τις εκλογές και τις συνεργασίες ότι στόχος του είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, διευκρινίζοντας όμως «το εκλογικό αποτέλεσμα εν πολλοίς θα μας υποδείξει τις όποιες δυνατότητες συνεργασίας».
Οπως ανέφερε «για εμένα η κάλπη η οποία θα καθορίσει τους κυβερνητικούς σχηματισμούς που θα κυβερνήσουν τη χώρα την επόμενη τετραετία, αν θα είμαστε μόνοι μας δηλαδή -εφόσον κερδίσουμε τις εκλογές- ή αν θα χρειαστεί να συμμαχήσουμε με άλλο κόμμα, θα είναι οι δεύτερες κάλπες, κ. Χατζηνικολάου, και όχι οι πρώτες. Διότι οι πρώτες, πολύ απλά, γίνονται με ένα εκλογικό σύστημα το οποίο από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε».
Τέλος τόνισε ότι ο ελληνικός λαός θα υποδείξει αν και με ποιον θα συνεργαστεί η Ν.Δ. εφόσον φυσικά αυτό χρειαστεί. «Εκτιμώ» τόνισε «κι αυτή είναι η προσδοκία μου, αυτός θα είναι ο στόχος μας και αυτό το επιχείρημα θα προτάξουμε στους πολίτες, ότι θέλουμε και μπορούμε στη δεύτερη κάλπη -στην πρώτη προφανώς ο στόχος αυτός είναι εξαιρετικά δύσκολος- να είμαστε αυτοδύναμοι» για να καταλήξει πως «αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία δεν σημαίνει μονοκομματική κυβέρνηση. Το έχω αποδείξει πολλές φορές ότι είμαι σε θέση να κάνω μεγάλα ανοίγματα και να φέρω στη Νέα Δημοκρατία αλλά και στην κυβέρνηση στελέχη…»
Πάντως δεν παρέλειψε να απαντήσει σε ερώτηση για το «αν έχει «καεί» η σχέση με Ανδρουλάκη και ΠΑΣΟΚ λόγω των παρακολουθήσεων» υπογραμμίζοντας πως «ο χρόνος μπορεί να γιατρέψει πολλά, μπορεί και όχι. Αλλά, τελικά, το εκλογικό σώμα θα είναι αυτό το οποίο θα επιλέξει. Όμως, το βασικό δίλημμα των εκλογών παραμένει αν η χώρα θα συνεχίσει, σε αυτά τα ταραγμένα νερά τα οποία διανύουμε, όχι απλά στο δρόμο της σταθερότητας αλλά της προόδου»

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα