Δεκαήμερο ισπανικής γαστρονομίας στο Hilton Αθηνών

39
Δεκαήμερο ισπανικής γαστρονομίας στο Hilton Αθηνών tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Παρ’ όλο που η Ελλάδα και η Ισπανία βρίσκονται στα δύο άκρα της Μεσογείου, οι δεσμοί των δύο χωρών τα τελευταία χρόνια γίνονται όλο και περισσότερο στενοί.

Η κοινή πολιτισμική κοίτη της Μεσογείου, το κοντινό ταμπεραμέντο και μία κοινή αντίληψη των δύο λαών για την καθημερινότητα και τον τρόπο αντιμετώπισης των πραγμάτων της ζωής προσεγγίζουν όλο και περισσότερο τους ανθρώπους δύο χωρών μας.

Η γνώση των αμοιβαίων ιδιαιτεροτήτων, όμως, ανάμεσα στους δύο λαούς δεν περνά μόνον από τα οπτικά αισθητηριακά κίνητρα, αλλά και από τον ουρανίσκο, όπως επιχειρεί να καταδείξει το 10ήμερο Γαστρονομικό Φεστιβάλ: «Η Ισπανία στο πιάτο σας» (Spain on your Plate), που εγκαινιάσθηκε χθες βράδυ στο ξενοδοχείο Χίλτον.

Το φεστιβάλ, που διοργανώνεται από το Οικονομικό και Εμπορικό Γραφείο της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα και το ξενοδοχείο Hilton Athens, σε συνεργασία με το Ισπανικό Ινστιτούτο Εξαγωγών και Επενδύσεων ICEX, εγκαινίασε ο πρέσβης της χώρας της Ιβηρικής Ενρίκε Βιγέρα.

Πέρα από τα εκλεκτά εδέσματα, που παρασκεύασαν με τη συνεργασία του εξαίρετου προσωπικού της κουζίνας του Hilton διεθνούς φήμης σεφ, περιελάμβανε και παράσταση τραγουδιού και χορού φλαμένκο, από τη διεθνούς φήμης Ελληνίδα χορεύτρια Φέτις Μίσιου, σε ένα αυτοσχέδιο Ταμπλάο, που είχε στηθεί στον χώρο του εστιατορίου «Βυζαντινό».

Στη διάρκεια των 10 ημερών της διαρκείας Άγκερ Ουριγουέν και Άλβαρο Βιλιασάντε του Γαστρονομικού Φεστιβάλ, το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την ισπανική γαστρονομία στην Ελλάδα, μέσα από ένα μενού ειδικά σχεδιασμένου για την περίπτωση, που θα περιλαμβάνει και live cooking, από δύο διάσημους προσκεκλημένους ισπανούς chefs, τον Άγερ Ουριγούεν του εστιατορίου “Txokoa Gastrobar” και τον Άλβαρο Βιλιασάντε, του εστιατορίου “Paprica”.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)