ΔΕΗ: Επιστροφή στα κέρδη και αύξηση EBITDA κατά 552 εκατ. ευρώ

by news

Κέρδη προ φόρων στα 67 εκατ. ευρώ κατέγραψε η ΔΕΗ το 2020, έναντι ζημιών 2.057 ευρώ τον προηγούμενο χρόνο. Όπως αναφέρεται στα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) σε επαναλαμβανόμενη βάση διαμορφώθηκαν σε €885,8 εκατ. το 2020, έναντι €333,6 εκατ. το 2019 για το σύνολο του Ομίλου, με το αντίστοιχο περιθώριο να αυξάνεται σε 19,1% από 6,8%.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η σημαντική αυτή αύξηση οφείλεται στη βελτίωση του μικτού περιθωρίου λόγω των μέτρων που ελήφθησαν τον Σεπτέμβριο του 2019, καθώς και της μείωσης των τιμών φυσικού αερίου και της χονδρεμπορικής αγοράς, η οποία ενισχύθηκε περαιτέρω από την επίπτωση του Covid-19, ενώ θετικά επέδρασε και ο χαμηλότερος όγκος εκπομπών C02, απόρροια της μειωμένης λιγνιτικής παραγωγής.

Επιπλέον, σημαντική εξοικονόμηση προήλθε και από το χαμηλότερο κόστος μισθοδοσίας, ενώ θετική επίπτωση είχε και μία δομική αλλαγή, όπως ήταν η κατάργηση των δημοπρασιών ΝΟΜΕ.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα