Η Ελλάδα θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους ωφελούμενους του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ, με τη στήριξη και της υψηλότερης απορρόφησης πόρων της ΕΕ που έχει επιδείξει τα τελευταία χρόνια, γράφει η Citi.

Σε συνδυασμό με την εκλογή το 2019 ενός κόμματος που είναι φιλικό προς τις επιχειρήσεις, για να κυβερνήσει, οι πολιτικοί κίνδυνοι στην περιοχή έχουν τώρα μειωθεί σημαντικά και η σχέση με την Ευρώπη είναι πολύ ισχυρότερη μετά τη λήξη της διάσωσης της Ελλάδας το 2018.

Αυτό, κατά τη Citi, σημαίνει πως παρότι η Ελλάδα ξεκίνησε στην κρίση με χρέος 180% του ΑΕΠ, πιθανότατα θα δοθεί μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία στην Ελλάδα.

Η Citi λέει πως προτιμά να τοποθετείται στην Ελλάδα μέσω των ελληνικών μετοχών, που έχουν υποαποδώσει σημαντικά φέτος, έχοντας καταγράψει πτώση σχεδόν 25% από την αρχή του έτους. Αυτό οφείλεται πρωτίστως στη μεγάλη οικονομική εξάρτηση από τον τουρισμό, με τον ευρύτερο κλάδο των ταξιδίων και του τουρισμού να αντιπροσωπεύει περίπου 20% της οικονομικής παραγωγής.

Οι ελληνικές μετοχές είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα ευκαιρίας σε αξία που υστερεί, η οποία θα μπορούσε να ανακάμψει το 2021, με τη στήριξη των ειδήσεων για τα εμβόλια, του ανοίγματος των ευρύτερων κλάδων τουρισμού και φιλοξενίας καθώς και των επιχορηγήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, που θα στηρίζουν τη μακροοικονομική εικόνα, αναφέρει η Citi.

Όπως επισημαίνει, στο 63%, οι «κυκλικοί στην Covid» τομείς κυριαρχούν στον ελληνικό δείκτη μετοχών (ο οποίος απαρτίζεται κατά 34% από μετοχές του χρηματοοικονομικού και βιομηχανικού τομέα), με τον ευρύτερο δείκτη μετοχών να διαπραγματεύεται με P/E 18x.

Πηγή: euro2day.gr