«Χρυσούς» μισθούς για τους «επαναστάτες» της ΕΡΤ, τιμωρία για όσους δούλεψαν σε ΔΤ και ΝΕΡΙΤ

5402
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseisΠαραιτήθηκαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ και ο επικεφαλής του ΑΠΕ

«Χρυσούς» μισθούς δύο ετών, χαρίζει προεκλογικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στους υπαλλήλους της ΕΡΤ που δεν εργάστηκαν τη διετία 2013-2015. Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας υπέβαλε την παραίτησή του και ζητούσε την προκήρυξη εκλογών, ενημερώθηκαν πως την Παρασκευή 14 Ιουνίου, οι διοικητικές υπηρεσίες της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, θα εκδώσουν τα σημειώματα για τα ποσά, χρεωστικά ή πιστωτικά, που θα τους καταλογιστούν σύμφωνα με την περιβόητη ΚΥΑ των συμψηφισμών.

Τι σημαίνει αυτό; Όσοι υπάλληλοι επέλεξαν να μη δουλέψουν στην περίοδο του «μαύρου», θα λάβουν μισθούς δύο ετών (κατά μ.ο. 40.000 ευρώ έκαστος), αλλά και τις ασφαλιστικές εισφορές που αντιστοιχούν για την περίοδο αυτή. Δηλαδή, η κυβέρνηση, δίνει στη συγκεκριμένη κατηγορία, στην οποία ανήκουν οι «επαναστάτες» της ERT OPEN, χρήματα και ασφαλιστικές εισφορές, τα οποία δεν δούλεψαν ποτέ.

Στον αντίποδα, η κυβέρνηση Τσίπρα τιμωρεί τους υπαλλήλους της πρώην ΕΡΤ, που επέλεξαν όταν απολύθηκαν, να εργαστούν για να ζήσουν τις οικογένειές τους στη ΔΤ και στη ΝΕΡΙΤ, ζητώντας τους να επιστρέψουν τόσο την αποζημίωση απόλυσης, όσο και τα χρήματα που έλαβαν από τρίτο εργοδότη (!), ακόμη και αν δούλευαν μόνο έξω και όχι στη ΔΤ-ΝΕΡΙΤ.

Υπενθυμίζεται ότι εκείνη την περίοδο πολλοί από τους συνδικαλιστές, τους αποκαλούσαν προδότες, επειδή εργάστηκαν στην τηλεόραση που λειτούργησε μετά το «μαύρο», υπό την κυβέρνηση Σαμαρά. Πρόκειται δηλαδή για τα πρόσωπα, που δούλευαν και παρήγαγαν το ειδησεογραφικό προϊόν, τόσο στην παλιά ΕΡΤ, όσο και σήμερα, καθώς η πλειοψηφία των «επαναστατών» είναι και σήμερα εξαφανισμένη, έχοντας εξαργυρώσει τον «αγώνα».

Η σημερινή ΚΥΑ που υπέγραψαν οι υπουργοί, Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Έφη Αχτσιόγλου, Λευτέρης Κρέτσος, Τάσος Πετρόπουλος και Γιώργος Χουλιαράκης, διχάζει ξανά τους εργαζόμενους και τιμωρεί όσους εργάζονταν όλα τα χρόνια, αφού δεν θα πάρουν την «χρυσή» αποζημίωση που προβλέπει η υπουργική απόφαση αλλά ταυτόχρονα καλούνται να επιστρέψουν πίσω και αυτήν που είχαν λάβει όταν έπεσε το «μαύρο».

Με την ΚΥΑ μάλιστα, τα χρήματα θα κρατούνται κάθε μήνα από τον μισθό τους μέχρι να επιστρέψουν ολόκληρη την αποζημίωση που έλαβαν, αλλιώς θα περαστούν στην εφορία, σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους, οι οποία θα λάβουν τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ που τους χαρίζονται κανονικά.

 

ERT-ΚΥΑ

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr