Υλικά

1 ½ κιλό χοιρινό κρέας

½ κιλό δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι

Χυμό από 2 λεμόνια

1 κρεμμύδι

1 φλιτζάνι αμύγδαλα

Λίγο ελαιόλαδο

Ένα ξύλο κανέλας

2-3 γαρίφαλα

2 κουταλάκια ζάχαρη

Αλάτι

Πιπέρι

Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε το κρέας για 2 ½ ώρες με το κρεμμύδι χοντροκομμένο, την κανέλα, τα γαρίφαλα, το μοσχοκάρυδο, το χυμό του λεμονιού και αλατοπίπερο. Συγχρόνως μουσκεύουμε τα δαμάσκηνα και τα αμύγδαλα για να μπορέσουμε να τα ξεφλουδίσουμε.

Αφού μαριναριστεί καλά, το βάζουμε στη κατσαρόλα και το τσιγαρίζουμε στο λάδι απ’ όλες τις μεριές μέχρι να ροδίσει. Μόλις τσιγαριστεί, προσθέτουμε τη μαρινάδα (μόνο το ζουμί) και δύο ποτήρια νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας μέχρι να μαλακώσει.

Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για λίγο ακόμα μέχρι να πιεί τα υγρά του και να μείνει με τη σάλτσα.