Χρήστος Ταραντίλης: «Προϋπολογισμός επιστροφής στην ανάπτυξη»

by news

Στη σημερινή του εισήγηση στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2021, ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, καθηγητής κ. Χρήστος Ταραντίλης, επεσήμανε ότι πρόκειται για έναν Προϋπολογισμό αντικειμενικά αντιμέτωπο με την εγγενή αβεβαιότητα που ενυπάρχει σε υγεινονομικό επίπεδο λόγω της πανδημίας. Ωστόσο, τόνισε ότι είναι μια πρόταση που συνδυάζει ρεαλισμό και δυναμισμό, με στόχο η επιστροφή σε θετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα να είναι ταχεία και δυναμική.

Ο κ. Ταραντίλης παρέθεσε τα οικονομικά στοιχεία των μέτρων που προβλέπει ο φετινός προϋπολογισμός για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, το συνολικό ύψος των οποίων θα φτάσει τα 31,4 δισ. ευρώ, αναφέροντας ότι σημαντική είναι και η πρόβλεψη της Κυβέρνησης για την διατήρηση ειδικού αποθεματικού ύψους 3 δισ. ευρώ για τυχόν πρόσθετες οικονομικές συνέπειες από την πανδημία το επόμενο έτος.

Στη συνέχεια, αφού αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα ενέργειες της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και στο μεταρρυθμιστικό της έργο παρά τις δύσκολες συνθήκες, έκανε λόγο για τις στρατηγικές κατευθύνσεις του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης οι οποίες εστιάζουν, μεταξύ άλλων, στην πράσινη ανάπτυξη, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την αύξηση των θέσεων εργασίας, τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας του συστήματος υγείας, την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Παράλληλα, τόνισε τη βαρύτητα που δίνει η Κυβέρνηση στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, λέγοντας ότι το ποσό των 32 δισ. ευρώ αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα, προκειμένου να επιτευχθεί η πλήρης ένταξη της οικονομίας μας σε τροχιά μόνιμης και δυναμικής ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον κ. Ταραντίλη, βασική επίσης προτεραιότητα της Κυβέρνησης αποτελεί η αύξηση των δαπανών εξοπλιστικών συστημάτων, ώστε να ενισχυθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, η στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, η αύξηση των δαπανών για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, η στήριξη της Παιδείας και η εφαρμογή του κώδικα ρύθμισης οφειλών.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Ταραντίλης δήλωσε: «Εργαζόμαστε – ακόμη και στις δυσκολότερες συνθήκες – για την επιστροφή της χώρας στον ρυθμό της προόδου. Η Ελλάδα δεν θα μείνει πίσω, θα προχωρήσει μπροστά».

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα