Χρήστος Ταραντίλης: Ποιος είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος

by news

Ο Χρήστος Ταραντίλης είναι καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).  Έχει διατελέσει πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (Δ.Ε.Τ.) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγγράψει πάνω από 60 άρθρα σε κορυφαία διεθνή περιοδικά στο αντικείμενο της διοικητικής επιστήμης/επιχειρησιακής έρευνας.

Το επιστημονικό έργο του έχει λάβει πάνω από 5.000 αναφορές παγκοσμίως, σύμφωνα με το Google Scholar. Επιπλέον, η εξαιρετική επίδοση του κου Ταραντίλη έχει αναγνωριστεί από τους φοιτητές του σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και αυτό αντανακλάται από τα δεκάδες βραβεία διδασκαλίας που έχει λάβει για πάνω από δέκα συνεχόμενα χρόνια. Έχει συμμετάσχει επίσης σε σημαντικό αριθμό συμβουλευτικών/ερευνητικών έργων και έχει διατελέσει μέλος διοικητικών συμβουλίων οργανισμών.

Εκλέχτηκε βουλευτής επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις Ελληνικές βουλευτικές εκλογές 2019. Είναι γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων καθώς και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας στη Βουλή, ενώ συμμετείχε και ως μέλος στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος της Βουλής το φθινόπωρο του 2019.

Ορίστηκε επίσης Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας τον Ιανουάριο του 2017 και συμμετείχε έκτοτε στο στενό επιτελείο των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη μέχρι και τις βουλευτικές εκλογές του 2019.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις  31 Μαϊου 1973, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο κοριτσιών.

Έχει Πτυχίο Μαθηματικών, Πανεπιστήμιο Πατρών (πρώτος στην ορκωμοσία), μεταπτυχιακό στην Επιχειρησιακή Έρευνα – MSc in Operational Research, London School of Economics, διδακτορικό στην Επιχειρησιακή Έρευνα, Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Ενώ γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα