Χριστιανός ορθόδοξος ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ – Εικόνες από το μυστήριο με νονό τον Αλιάγα

179
ANGOULEME, FRANCE

Tο γύρω του διαδικτύου κάνει από το πρωί της Κυριακή 6/9 η είδηση ότι ο παγκοσμίου φήμης Γάλλος ηθοποιός, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος. 

Η είδηση έκαναν γνωστά τα ρωσικά ΜΜΕ και σταδιακά απλώθηκε παντού, αφού την αποκάλυψη συνοδεύουν σχετικές εικόνες και βίντεο. Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ είναι πλέον Ορθόδοξος.

Η βάφτισή του έγινε στον Καθεδρικό Ναό Αλεξάνδρου Νέφσκι στο Παρίσι, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής με νονό τον Έλληνα Νίκο Αλιάγα  με ρωσικά ΜΜΕ να παραθέτουν ακόμα και δηλώσεις του Γάλλου ηθοποιού σύμφωνα με τις οποίες, ο ίδιος αγαπά την Ορθόδοξη παράδοση γι αυτό και επέλεξε να γίνει μέρος της.

Ιερέας από τον ναό όπου βαπτίστηκε ο Γάλλος ηθοποιός αρνήθηκε να αποκαλύψει στο Tass το όνομα που έλαβε με την βάπτισή του ο Ντεπαρντιέ. Σχολιάζοντας την απόφαση του 71χρονου είπε ότι ήταν «κάτι απρόσμενο αλλά πολύ ευχάριστο».

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ έχει εμφανιστεί σε πάνω από 200 ταινίες, και έχει λάβει πολλά βραβεία στις Χρύσες Σφαίρες και σε κινηματογραφικά φεστιβάλ.

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr