Χωρίς μάσκα για την καλύτερη μπουγάτσα Θεσσαλονίκης στο… Rotterdam (pics)

by MANIFESTO

Οι μάσκες… έπεσαν στην Ολλανδία, στο Rotterdam όπου βρίσκομαι τις τελευταίες ημέρες ελάχιστοι είναι όσοι τις φορούν, αλλά οι περισσότεροι πειθαρχούν εντός των καταστημάτων. Σημειώστε ότι τα εστιατόρια λειτουργούν κανονικά και εντός, χωρίς μάσκες φυσικά, ενώ σπάνια θα δει κανείς μασκοφόρους στα καφέ της πόλης.

Εκείνο που με εντυπωσίασε είναι ότι στους πεζοδρόμους έχουν χαραχθεί γραμμές ώστε η κυκλοφορία των πεζών να είναι διπλής κατεύθυνσης προκειμένου να ελαχιστοποιθούν τα τετ-α-τετ. Μάλιστα υπάρχουν και ζαρντινιέρες ώστε ακόμα και οι αφηρημένοι να αποφύγουν κάποια… μοιραία συνάντηση. Δεξιά όσοι πάνε και αριστερά όσοι έρχονται.

Ο πεζόδρομος διπλής κατεύθυνσης προς αποφυγή ενδεχόμενης συνάντησης με τον κορωνοϊό.

Όταν δεν υπάρχει διαγράμμιση υπάρχουν ζαρντινιέρες και σήμανση στο οδόστρωμα.

Κατά τα λοιπά οι ολλανδοί ελάχιστα έως καθόλου μπορώ να πω ασχολούνται με την πανδημία. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί είναι ζήτημα να αφιερώνουν τρία λεπτά στα δελτία τους όπου κυριαρχεί η εθνική ποδοσφαίρου της χώρας. Όταν παίζει η εθνική μόνο ο κορωνοϊός κυκλοφορεί στους δρόμους. Όσο γι αυτούς που επισκέπτονται από την Ελλάδα την Ολλανδία, πολύ κακό για το τίποτα.

Η καλύτερη μπουγάτσα Θεσσαλονίκης στην καρδιά του Ρότερνταμ

Υποτίθεται ότι μέσα στο αεροπλάνο συμπληρώνεις τα στοιχεία σου και τον τόπο διαμονής σου ώστε να τεθείς σε 10ήμερη ή 5ήμερη καραντίνα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του μοριακού τεστ που υποχρεούσαι να έχεις μαζί σου, αλλά κανείς δεν ασχολείται πλην του πληρώματος του αεροπλάνου που συλλέγει τις δηλώσεις.

Αυτό το καθημερινό δελτίο κρουσμάτων δεν υπάρχει εδώ. Ούτε βέβαια υπάρχει χρόνος στις ενημερωτικές εκπομπές για τους ειδικούς. Όλα κυλούν φυσιολογικά ή τέλος πάντων έτσι θέλουν να πιστεύουν. Πάντως πολλά καταστήματα στην κεντρική αγορά της πόλης, το Blaak Markt έχουν κλείσει. Το Elliniko, πάντως, επιβίωσε. Όπως και το Filo-Filo στη δυτική πλευρά του μεγάλου λιμανιού.

Το ολλανδικό… Λατέρνα, φτώχια και φιλότιμο.

Η ατραξιόν του Ρότερνταμ, τα «κυβικά σπίτια».

Η κεντρική αγορά

Υπάρχουν κι αυτά… Πόρσε Καγιέν με συνολάκι Burberry

Κατά τα άλλα, γεμάτα τα μπαρ χωρίς όμως ξενύχτια, όχι τόσο λόγω covid όσο ολλανδικής κουλτούρας. Αν κι εδώ που τα λέμε και να θέλεις να ξενυχτήσεις δεν σε αφήνει ο… ήλιος που δύει στις 10 το βράδυ και ανατέλλει στις 5:20 το πρωί. Ήλιος τρόπος του λέγειν δηλαδή, αφού όταν βγει οι ολλανδοί το γιορτάζουν κατακλύζοντας τα πάρκα.

X.Π.Π.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα