Χωρίς φάρμακα λιμενικοί στην περιφέρεια

55
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χωρίς πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι λιμενικοί της περιφέρειας, καθώς πολλοί γιατροί έχουν κλείσει τα ιατρεία τους και δεν γίνεται συνταγογράφηση.

Σχετική επιστολή για το πρόβλημα έστειλε ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θάνος Τσατσουλής στον Υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη. Στην επιστολή υπογραμμίζεται η επιτακτική ανάγκη να υπογραφεί άμεσα ακόμα και εντός της τρέχουσας εβδομάδας Κοινή Υπουργική Απόφαση και μετά από αυτή η σύμβαση μεταξύ ΥΝΑΝΠ και ΕΟΠΠΥ ώστε να αποκτήσουν όλα τα στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ πρόσβαση στην φαρμακευτική περίθαλψη.

«Εξαιτίας της πρωτόγνωρης αυτής της κατάστασης γιατροί ειδικά στην περιφέρεια έχουν κλείσει τα ιατρεία τους με αποτέλεσμα Λιμενικοί να μην μπορούν να γράψουν φάρμακα στα βιβλιάρια υγείας τους όπως προσφάτως έκανε γνωστό με ανακοίνωση της και η Ένωση Προσωπικού Αν. Μακεδονίας» αναφέρει ο Θάνος Τσατσουλής.

«Δυστυχώς ενώ όλοι οι ασφαλισμένοι Έλληνες έχουν τη δυνατότητα της άυλης  συνταγογράφησης τα στελέχη του Λιμενικού δεν την έχουν αφού χρειάζεται η Κ.Υ.Α. και η σύμβαση που προείπα.  Κύριε Υπουργέ όπως καταλαβαίνετε είναι άμεση η ανάγκη της επέμβασης σας προκειμένου να επιλυθεί το φλέγον αυτό ζήτημα ώστε να μην αισθάνονται οι Λιμενικοί για άλλη μία φορά παιδιά ενός κατώτερου Θεού εξαιτίας της αβελτηρίας Ανωτάτων στελεχών που όντας μέλη της ηγεσίας του Σώματος την τελευταία τετραετία, αφού το σχέδιο για ηλεκτρονική συνταγογράφηση το είχε υποβάλλει η ΠΟΕΠΛΣ από το 2016, εντούτοις τα προαναφερόμενα στελέχη είτε το αγνοούσαν είτε το σαμπόταραν. Εφόσον λοιπόν κ Υπουργέ με τη δική σας συνεισφορά ευοδώθηκε η διάταξη αυτή, είναι η η ώρα να την φτάσετε μέχρι το τέλος», σημειώνεται στην επιστολή.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr