fbpx

Χατζηνικολάου προς Σβέρκο: το εθνικό συμφέρον είναι πάνω από το κομματικό – ο καβγάς στο twitter

by desk test

Σάλο έχει προκαλέσει  το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της Αυγής με αφορμή το βίντεο που ανάρτησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής με τίτλο «Ο Μηταράκης ξέθαψε βίντεο από το 2019 για να επιτεθεί στην Τουρκία» και στο οποίο τονίζεται  πως οι Τούρκοι λιμενικοί χτυπούσαν τους μετανάστες για να… επιστρέψουν στην Τουρκία. Θέση που υιοθετήθηκε και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αντιδράσεις έντονες αφού το κομματικό έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να κατηγορεί τον Ν. Μηταράκη ότι… επιτίθεται στην Τουρκία για το μεταναστευτικό. Έντονες είναι οι αντιδράσεις και για τις αναρτήσεις στελεχών της που προχώρησαν σε αναπαραγωγή του δημοσιεύματος αλλά και της… αποκάλυψης πως το βίντεο ήταν του 2019 και ως εκ τούτου δεν ισχύει πλέον.

Ο καβγάς που σημειώθηκε στο twitter μεταξύ Χατζηνικολάου και Σβέρκου χαρακτηριστικός, όπως και οι απαντήσεις του δεύτερου στα σχόλια του πρώτου.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Χατζηνικολάου σχολιάζοντας την ανάρτηση του δημοσιογράφου της Αυγής Νίκου Σβέρκου σύμφωνα με την οποία «Το βίντεο με τις αθλιότητες Τούρκων που ανέβασε ο Μηταράκης είναι του 2019» σημείωσε το εξής: «Και λοιπόν; Τι εννοείς; Έχει… παραγραφεί; Ή μήπως άλλαξε η στάση τους από τότε; Ποιός είναι ο σκοπός της ανάρτησής σου;»

Η απάντηση ενδεικτική της λογικής που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ: «Του πήρε τρία χρόνια να κάνει κριτική στην Τουρκία μέσω twitter, ενώ θα έπρεπε να την κάνει στους διεθνείς οργανισμούς» απάντησε ο Νίκος Σβέρκος που έθεσε και το εξής ερώτημα: «Και ποιος είναι ο σκοπός της δικής σου ανάρτησης;»

Η απάντηση του Νίκου Χατζηνικολάου επί της ουσίας: «Αν τώρα βρήκε το βίντεο,σωστά το δημοσιοποίησε!» έγραψε,  για να προσθέσει με έμφαση ότι: «Ο σκοπός της ανάρτησης μου είναι να καταλάβεις ότι το εθνικό συμφέρον είναι πάνω από το κομματικό».

Ο… διάλογος συνεχίστηκε με τον Νίκο Χατζηνικολάου να σημειώνει απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο της Αυγής λέγοντας ότι «νομίζω ότι έχει καταλάβει το λάθος σου. δεν θα συνεχίσω». Μόνο που συνέχισε και  ο Νίκο Σβέρκος εμμένοντας στη θέση του σημειώνοντας  «εσύ ελπίζω να κατάλαβες το λάθος» αφετέρου καλώντας τον Νίκο Χατζηνικολάου να σβήσει την «επιθετική» όπως την χαρακτήρισε ανάρτησή του.

Φυσικά η τελευταία αναφορά περί σβησίματος προκάλεσε νέα αντίδραση με τον διάλογο να κλείνει ως εξής:

«Χατζηνικολάου: Να σβήσω τη γνώμη μου επειδή δεν σου αρέσει; Τόσο δημοκράτης;; Θλιβερό. Τέλος συζήτησης.

Σβέρκος: Μου επιτέθηκες άνευ λόγου και αιτίας. Δεν είναι θέμα γούστου, είναι θέμα σοβαρότητας.

Χατζηνικολάου: Δεν επιτέθηκα σε κανέναν. Σχολίασα την τοποθέτηση σου, που κατά τη γνώμη μου είναι βλαπτική για την εθνική μας προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, που επιχειρεί με ένταση τον τελευταίο καιρό η Άγκυρα. Δεν προσφέρονται όλα τα θέματα για αντιπολίτευση.

Σβέρκος: Οκ, άρα δεν θες να σχολιάζουμε ούτε έναν υπουργό που δεν ξέρει τι αναρτά και που προσπαθεί τρία χρόνια μετά να κάνει επικοινωνία της πλάκας αντί να πάει να ζητήσει κυρώσεις για την Τουρκία και να διεθνοποιήσει σοβαρά το θέμα. Σαφής η θέση σου. Ευχαριστούμε και καληνύχτα»

Τόσο η ανάρτηση του Νίκου Σβέρκου όσο και το κείμενο που δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της Αυγής αλλά και δηλώσεις όπως αυτή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη, αναδεικνύουν την λογική της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έρχονται να προστεθούν στη γενικότερη στάση της, η οποία  καθίσταται όλο και περισσότερο υποστηρικτική ως προς την τακτική του Ερντογάν.

Ακόμη και η φρασεολογία ή οι τίτλοι περί «επιθέσεως» του Νότη Μηταράκη προς την Τουρκία  και γενικότερα η υιοθέτηση της προπαγάνδας της Άγκυρας για το μεταναστευτικό εγείρουν ερωτήματα αν ληφθεί υπόψη και το τελευταίο περιστατικό στον Έβρο, για το οποίο επιχείρησαν να εκθέσουν τη χώρα και με παρεμβάσεις στις Βρυξέλλες.

Σε κάθε περίπτωση ο ως άνω διάλογος δείχνει με σαφήνεια ότι η μικροκομματική εκμετάλλευση για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεράνω και των εθνικών θεμάτων.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα