Χαμός! H… “απομπουταροποίηση” του Πέτρου Λεκάκη

424

Φεύγουν ο ένας πίσω από τον άλλον οι “Μπουταρικοί” αυτοδιοικητικοί από την ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΩΤΗ λόγω χαμηλών ποσοστών στις… δημοσκοπήσεις!

“Εμείς δεν κάνουμε πίσω… Δεν θα υποκύψουμε σε πιέσεις μηχανισμών και κομμάτων… Όποιος θέλει να αποχωρήσει από την καλύτερη ομάδα αυτών των εκλογών, μπορεί να το κάνει και τώρα, λίγο πριν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου και πριν καταθέσουμε συνδυασμό στο Πρωτοδικείο! Όσοι δεν έχουν πίστη στην αυτοδιοικητική πρόταση μας μπορούν να φύγουν… Θα αντικατασταθούν άμεσα από συμπολίτες μας, πέντε θα βρεθούν για καθένα που θα αποχωρεί, νέοι άνθρωποι που θέλουν να δουλέψουν μαζί μας για μια “Θεσσαλονίκη Πρώτη” Το συγκεκριμένο απόσπασμα της ομιλίας του Πέτρου Λεκάκη, του επικεφαλής ανεξάρτητης παράταξης -δηλωμένη ως συνέχεια και κομμάτι της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ του Γ. Μπουτάρη- το βράδυ της Πέμπτης πυροδότησε ραγδαίες εξελίξεις.

Ο 38χρονος νυν αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής εμφανίστηκε αποφασισμένος να προχωρήσει και χωρίς τους πρώην συντρόφους του, οι οποίοι βλέποντας τα χαμηλά δημοσκοπικά αποτελέσματα αλλά και διαπιστώνοντας λάθη στη στρατηγική της παράταξης, αποφάσισαν να οδεύσουν προς τις… κομματικές παρατάξεις των Νοτοπούλου και Βούγια. Ο κ. Λεκάκης σε ομιλία του στο εκλογικό κέντρο της οδού Βενιζέλου ξεκαθάρισε -με ζωντανή σύνδεση στο facebook- ότι δεν θα τον σταματήσει η διαρροή στελεχών της νυν διοίκησης και ότι είναι αποφασισμένος να κατέβει αυτόνομα στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαιου ώστε να τιμήσει το λόγο και τους ανθρώπους που τον εμπιστεύθηκαν… Όπως όλα δείχνουν οι νυν αυτοδιοικητικοί και “Μπουταρικοί” Πασχαλίδου, Χρυσίδου, Ζαχαριάδης και Μπαρμπουνάκης έδωσαν τα χέρια με την… Κατερίνα Νοτοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ένας ακόμη συνάδελφος του, ο Γ. Δημαρέλος με τον Σπύρο Βούγια που είναι και… παιδικός φίλος του πατέρα του. Από το στρατόπεδο Λεκάκη θεωρούν απώλεια, σύμφωνα με πληροφορίες, την ενδεχόμενη αποχώρηση της Μαρίας Πασχαλίδου, της προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης και πρώην αντιδημάρχου η οποία έφερε το 2014 στην πόλη της Θεσσαλονίκης τον θεσμό της Ευρωπαικής Πρωτεύουσας Νεολαίας ο οποιος προσέλκυσε χιλιάδες νέους απ όλον τον κόσμο και άλλους τόσους τουρίστες!

Όπως όλα δείχνουν οι πιέσεις παλαιών και πετυχημένων δημάρχων και κομματικών στελεχών του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ δεν θα μεταπείσουν τον κ. Λεκάκη, που είναι στέλεχος του ίδιου κόμματος, να αλλάξει πορεία για μια ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΩΤΗ με ή χωρίς τους “Μπουταρικούς”. Σύμφωνα με πληροφορίες από την παράταξη του, αυτή η εξέλιξη τον “απελευθερώνει” από παλιές και κουρασμένες αντιλήψεις που δεν θέλει να τις κουβαλάει στην πλάτη του σ αυτή τη νέα αυτοδιοικητική και ανανεωμένη παράταξη, μακριά από κόμματα και κομματάρχες” Να σημειωθεί ότι ο κυρ Γιάννης σε μια πρόσφατη συζήτηση που είχε μαζί τους, στο εκλογικό κέντρο του… Λεκάκη, πρότεινε να δουν το ενδεχόμενο της “συγχώνευσης” τους με την παράταξη του Βούγια…

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr