Χαίρε Αριστερά οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν

by MANIFESTO

Το κείμενο που συνυπογράφουν τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ 25, και προς τιμήν της αρνήθηκε να συνυπογράψει η Φώφη Γεννηματά για λογαριασμό του ΚΙΝΑΛ, αποτελεί μνημείο εθνικού διχασμού.

Δείχνει με το πλέον κυνικό τρόπο η Αριστερά με τη σημερινή της μορφή, γιατί δεν μας φταίνε οι ιδέες για την κατάντια όσων την εκπροσωπούν, δεν είναι μόνο κατώτερη των περιστάσεων. Είναι κάτι περισσότερο από αυτό.

Τα τρία κόμματα που αυτοπροσδιορίζονται ως «προοδευτικά» και «δημοκρατικά», με τη στάση και τη συμπεριφορά τους, διχάζουν τη κοινωνία και πολώνουν επικίνδυνα το πολιτικό κλίμα. Και το κάνουν έχοντας επίγνωση του κινδύνου που απειλεί χιλιάδες ζωές.

Το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΜέΡΑ 25 μέσα από κάθε λέξη αυτού του κειμένου δείχνουν όχι μόνο αντιδημοκρατική νοοτροπία. Αυτό είναι το λιγότερο. Αποπνέουν σκοταδισμό και επαναφέρουν στη συλλογική μνήμη εικόνες που η κοινωνία έχει αφήσει πίσω της.

Το ΚΙΝΑΛ δεν μπήκε σ’ αυτή την «παρέα» των ανεύθυνων. Η Φώφη Γεννηματά έδειξε ότι έχει και νου και γνώση, αλλά έδειξε επιπλέον ότι σέβεται τον πόνο και την αγωνία εκατομμυρίων πολιτών που εφαρμόζουν τα μέτρα προστασίας. Και κυρίως σεβασμό σε όσους νοσηλεύονται και στις οικογένειες που «έχασαν» δικούς τους ανθρώπους από τον κορωνοϊό.

Σε αντίθεση με την υποκριτική στάση των τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης, που καταγγέλουν την «αυταρχικότητα» της κυβέρνησης ενώ το κείμενο που συνυπογράφουν βρίθει αναχρονισμού και αυταρχικότητας. Γιατί ο κ. Κουτσούμπας, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βαρουφάκης, αποκρύπτουν από τον κόσμο που καλούν να συμμετάσχουν στην πορεία, ότι θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τους.

Γιατί και οι τρεις αυτοί πολιτικοί, εκτός του ότι με την στάση τους προσβάλλουν όλους εκείνους που κάνουν θυσίες προκειμένου να βγούμε το συντομότερο δυνατό από αυτόν τον εφιάλτη, στέλνουν κυριολεκτικά στο θάνατο ανθρώπινες ζωές προκειμένου να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες.

Παλιά η «συνταγή» και γνωστή η τακτική της «θυματοποίσης» προκειμένου να ζει το αφήγημα και να πεθαίνουν οι άνθρωποι. Μόνο που αυτή τη φορά η σκοπιμότητα αποκαλύπτει τον κυνισμό και τις μεθοδεύσεις μιας παλαιοκομματικής νοοτροπίας που δεν έχει θέση σε μια σύγχρονη δημοκρατία.

Όχι μόνο γιατί είναι αναχρονιστική και αντιδημοκρατική, αλλά γιατί είναι απάνθρωπη. Το περιγράφει με πέντε λέξεις ο Γιώργος Σεφέρης: «Κι ο άνθρωπος κατάντησε πραμάτεια».

 

Χ.Π.Π.

Σχετικα Αρθρα