Αυτοκτονία του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στα ΑΤΜ

3055
Πληρωμένη απάντηση

Την ψυχρολουσία διαδέχθηκε η οργή. Οργή για τον εμπαιγμό της κυβέρνησης με το «επίδομα ψήφου» στους απόμαχους της εργασίας, τους οποίου έχει τσακίσει με το κόψιμο του ΕΚΑΣ και τις αλλεπάλληλες περικοπές των συντάξεων τους.

του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου

Οι συνταξιούχοι πήγαν στα ΑΤΜ την Παρασκευή το απόγευμα, για να πάρουν την 13η σύνταξη ή έστω το 500αρικο που τους είχε τάξει, ο μεγαλύτερος Πινόκιο και εκμαυλιστής, που γνώρισε η χώρα. Η εικόνα που αντίκρυσαν στην οθόνη των ΑΤΜ τους προκάλεσε σοκ.

Αντί 13ης σύνταξης και 500αρικων, αντίκρυσαν κάτι 150αρια και 200αρια. Οι πιο λίγοι και πιο «τυχεροί» είδαν κάτι 300αρια.

Αυτόματα ξεσηκώθηκε ένα βουβό στην αρχή. Αλλά βροντώδες στην συνέχεια κύμα οργής. Τα ποσά που είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο Α. Τσίπρας και περίμεναν να πάρουν, ήταν μια απάτη. Ήταν μικτές αποδοχές που υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου έως και 22% και σε εισφορά υπερ υγείας 6%. Το τελευταίο είναι το πολλαπλάσιο του περίφημου…5ευρου που…κατάργησε η κυβέρνηση, η οποία έχει εξαπατήσεις τόσο πολύ, τόσους πολλούς.

Η οργή για την απάτη γρήγορα εξαπλώθηκε σχεδόν σε όλα τα ελληνικά σπίτια. Όλοι έχουν στην οικογένεια τους έναν συνταξιούχο πατέρα ή παππού Μια συνταξιούχο μητέρα ή γιαγιά. Μέσα σ ένα απόγευμα η οργή για την κοροϊδία και την εξαπάτηση απλώθηκε παντού. Συντρίβοντας την κυβερνητική προπαγάνδα, αλλά και τα όποια απομεινάρια αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας έχουν απομείνει σε μια παραπαίουσα και αποχωρούσα κυβέρνηση.

Και μετά, όταν καταλάγιασε κάπως η οργή, ήρθε η απορία: Μα καλά, τόσο απατεώνες ή τόσο ανόητοι είναι, ώστε να πουν κάτι, το οποίο θα κατέρρεε μετά βεβαιότητας, ελάχιστες μέρες μετά; Γιατί, πράγματι «το πορτοφόλι λέει πάντα την αλήθεια». Όπως και το ΑΤΜ. Είναι δυνατόν να έκαναν τέτοια γκάφα ολκής; Είναι δυνατόν να αυτοκτόνησαν μπροστά στα ΑΤΜ;

Είναι δυνατόν να επιδότησαν τελικά την ήττα τους; Τα 200αρια και τα 300αρια έγιναν «σταφύλια της οργής». Ουδείς είπε, «δε βαριέσαι, καλά είναι κι αυτά». Αλλά όλοι είπαν, «καλά δεν ντρέπονται καθόλου αυτοί;»

Προφανώς και δεν ντρέπονται. Το έχουν αποδείξει ουκ ολίγες φορές από το 2012 και στα 4,5 χρόνια που κυβερνούν. Όμως τώρα αποκάλυψαν και κάτι ακόμα. Πρόκειται για ανθρώπους μέτριας ευφυίας και αντιληπτικής ικανότητας. Δεν μπόρεσαν να καταλάβουν, ότι το ούτως ή άλλως χυδαίο «επίδομα ψήφου» που έδωσαν άρον-άρον μπας και μετριάσουν την ήττα τους, θα γινόταν ένα μεγάλο μπούμερανγκ. Και μάλιστα αμέσως. Άμα τη εμφανίσει στην οθόνη του ΑΤΜ.

Μόλις οκτώ μέρες πριν από τις εκλογές, ο Α. Τσίπρας και η «κομπανία των μετρίων» που κυβερνούν, κατάφεραν να εγγραφούν οριστικά στην συνείδηση των πολιτών σαν «λίγοι», εξαπατητές, εκμαυλιστές και αδίστακτα θεομπαίχτες. Κι αυτό στην κάλπη κοστίζει πολύ περισσότερο από τα 200αρια που μοίρασαν επιπόλαια και απερίσκεπτα.