Αυτό βάφτισε «διάλογο» ο Στόλτενμπεργκ

27
AΠΕ-ΜΠΕ

Ευλογα ερωτήματα γεννιούνται για τους σκοπούς πίσω από την βιασύνη του γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ να βαφτίσει διάλογο μια επιστολή του προς τις μόνιμες αντιπροσωπείες Ελλάδας και Τουρκίας στο ΝΑΤΟ. 

Μολονότι ο ίδιος ανακοίνωσε ούτε λίγο ούτε πολύ συμφωνία με Μητσοτάκη και Ερντογάν κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται ούτε και από την Άγκυρα. Για την ακρίβεια ο Γενς Στόλτενμπεργκ δεν είχε επικοινωνία ούτε με τους Νίκο Δένδια ή Νίκο Παναγιωτόπουλο που έως ενός σημείου θα δικαιολογούσε την σχεδόν πανηγυρική ανακοίνωση του στο twitter.

Αυτό που πραγματικά έγινε είναι πως ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των δύο χωρών στην Συμμαχία και τους παρουσίασε ένα έγγραφο με προτάσεις για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και την περιγραφή ενός Νατοϊκού μηχανισμού αποφυγής ατυχημάτων και επικίνδυνων περιστατικών στην περιοχή μεταξύ δύο συμμάχων στο πλαίσιο του Οργανισμού. Οι δύο εκπρόσωποι παρέλαβαν το έγγραφο με το περιθώριο μιας εβδομάδας για να κάνουν τις παρατηρήσεις τους.

Με άλλα λόγια δεν έχει λάβει καν απάντηση επί της πρότασής του.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr