Τι σημαίνει «πολυφωνία» σε μια κυβέρνηση; Μήπως αυτό που λένε ότι, «όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει»; Προφανώς η κυβέρνηση, η όποια κυβέρνηση, δεν είναι «κοτέτσι» ούτε «κότες» οι υπουργοί. Άρα γιατί ενοχλεί η «πολυφωνία», τόσο ώστε ο Πρωθυπουργός να στείλει το μήνυμα προς τους υπουργούς;

Γράφει ο Επιδειξίας Συνείδησης

Πρώτον: Γιατί ο Πρωθυπουργός, και ειδικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει αποδείξει ότι θέλει την πολυφωνία αρκεί αυτή να εκφράζεται εντός του Υπουργικού Συμβουλίου και όχι στον «αέρα» των τηλεοπτικών συχνοτήτων.

Δεύτερον: Γιατί η δουλειά των υπουργών δεν είναι να γεμίζουν τους τηλεοπτικούς χρόνους των καναλιών ώστε να κάνουν εύκολη τη δουλειά των δημοσιογράφων, αλλά εκ του αποτελέσματος δύσκολη τη δουλειά του Πρωθυπουργού.

Τρίτον: Γιατί ένας είναι αυτός που έχει την ευθύνη των αποφάσεων, κι αυτός είναι ο Πρωθυπουργός. Ως εκ τούτου όταν εμφανίζονται υπουργοί με «προσωπικές ατζέντες», καταθέτοντας «σχέδια» και εκφράζοντας «απόψεις», με δεδομένο ότι την τελική απόφαση την παίρνει ένας, τότε όντως «αργεί να ξημερώσει».

Αφήστε που ο κόσμος έχοντας πλέον εξαντλήσει και τα τελευταία αποθέματα υπομονής, χάνει τον προσανατολισμό του μέσα στο βαθύ σκοτάδι που δημιουργούν οι διαφορετικές απόψεις κυβερνητικών στελεχών. Και δεν αναφρερόμαστε μόνο στην πανδημία, αλλά και σε θέματα όπως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις που δεν λύνονται στα τηλεπαράθυρα.

Συνεπώς, ορθώς ο Πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα προς τους υπουργούς να «μαζευτούν» πριν ακολουθήσει το lockdown. Το οποίο επιβάλλεται υπό τις παρούσες συνθήκες, μια και η «πολυφωνία» εκτός Υπουργικού Συμβουλίου προς τέρψιν των τηλεθεατών και της δημοφιλίας των υπουργών, δεν συνάδει με τη σοβαρότητα της κατάστασης.