Αυριανισμός: Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ

by Manifesto

Το “φαινόμενο” ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαιο ότι θα απασχολήσει τους ιστορικούς του μέλλοντος.

Εμείς ωστόσο σήμερα θα ασχοληθούμε με πιο πεζά πράγματα: με τους παλαιοπασόκους αυριανιστές, που είδαν φως και μπήκαν στο κόμμα της αριστερής χαράς.
Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Τι είναι αυριανισμός; Ενας ιδιότυπος φασισμός, ένα άθλιο “μοντέλο” παραδημοσιογραφίας. Ο αυριανισμός γνώρισε μεγάλες πιένες επί ΠΑΣΟΚ, “χάρη” στην κίτρινη δημοσιογραφία και στη δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας, που “επέβαλλε” στο δημόσιο βίο η φυλλάδα του Γιώργου Κουρή. Αξίζει να θυμηθούμε ότι πολλοί πολιτικοί προσκύνησαν αυτό το είδος της “δημοσιογραφίας”.

Αξίζει, επίσης, να θυμηθούμε ότι πολλοί πολιτικοί έκαναν καριέρα με το “ευαγγέλιο” της “Αυριανής” ανά χείρας. Κάποιοι έγιναν βουλευτές, άλλοι έγιναν υπουργοί και πολλοί ήταν αυτοί που έγιναν “δημοσιογράφοι”.


Τα χρόνια πέρασαν και η ζωή και η δημοσιογραφία ξέρασαν αυτή τη “σχολή δημοσιογραφίας”.
Όλα αυτά μέχρι που την κυβέρνηση κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα, του Πολάκη και πάει λέγοντας. Ο αυριανισμός επανήλθε, όχι από την πίσω πόρτα, αλλά από την μπροστινή της Κουμουνδούρου κι απ΄ όλα τα παράθυρα του ΣΥΡΙΖΑ. Με σύνθημα “πας μη συριζαίος, βάρβαρος” έγιναν αίσχη στο όνομα της “αριστεράς και της προόδου”. Κυνηγήθηκαν δημοσιογράφοι, εκδότες και μη αρεστά στο καθεστώς Μέσα Ενημέρωσης. Με πολλούς τρόπους. Την ίδια ώρα προσπαθούσαν με τα “βοσκοτόπια” του Καλογρίτσα να εγκαθιδρύσουν ένα σκληρό μιντιακό τοπίο. Δεν τα κατάφεραν, χάρη στους δημοσιογράφους που τους ξεμπρόστιασαν και χάρη στη μαχητική αντιπολίτευση της ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη. Στην ΕΡΤ πάλι, για την οποία σήμερα κόπτεται ο υποκριτής και μέγας λαϊκιστής Τσίπρας, μεγαλούργησαν η Ακριβοπούλου κι ο Καψώχας. Για να μην πούμε για τα κομματικά έντυπα ή τον ραδιοφωνικό σταθμό στο Κόκκινο. Μεγαλεία!


Όλο αυτό το συνονθύλευμα απόψεων και προσωπικοτήτων, αντάμα με τους “μουσαφίρηδες” αυριανιστές, φιλοδοξούν να φέρουν, εν έτη 2021, τη χώρα πίσω στο “βρόμικο ‘ 89”. Τότε που με τις υποκλοπές του αρχικοριού Μαυρίκη και με την Αυριανή στα χειρότερά της πολεμούσαν με λύσσα, από τα ερτζιανά και όχι μόνο, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του.


Σήμερα όλοι αυτοί, ο καθένας από το δικό του μετερίζι και με διαφορετικό τρόπο και στυλ-τρομάρα τους, ξιφουλκούν, χυδαιολογούν, υβρίζουν και σπέρνουν χιλιάδες fake news εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του. Εναντίον της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης. Βυσσοδομούν κάθε μέρα εναντίον του λαού και της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κι όλα αυτά γιατί; Γιατί ο λαός επέλεξε να δώσει τη ψήφο του στον Μητσοτάκη, ο οποίος υποσχέθηκε να επαναφέρει την κανονικότητα στον τόπο μας. Κι αυτό που υποσχέθηκε το κάνει! Προφανώς αυτό δεν αρέσει στους αυριανιστές και στους νεο-αυριανιστές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τι να κάνουμε, τα έχει αυτά τα καλά η Δημοκρατία μας! Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα