Αβραμόπουλος στο Euronews: Απογοητεύθηκα από ορισμένες κυβερνήσεις!

34
omanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseisΑβραμόπουλος: Δεν μπορούμε να αφήνουμε μετανάστες στη θάλασσα

Η μετανάστευση παραμένει ένα πολιτικά ακανθώδες θέμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Euronews μίλησε με τον απερχόμενο Επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο που προειδοποιεί ότι «η Ευρώπη δεν πρέπει ποτέ να γίνει φρούριο».

«Την πρώτη φορά που ο όρος αυτός χρησιμοποιήθηκε ήταν από τον Χίτλερ το έτος 1933. Δεν θέλουμε αυτό το είδος Ευρώπης, αλλά την ίδια στιγμή, πρέπει να προστατεύσουμε τα σύνορά μας», δήλωσε ο Επίτροπος Μετανάστευσης.

 

«Θέλω να αναφερθώ στις προσπάθειές μας να υιοθετήσουμε το λεγόμενο νέο Δουβλίνο, το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Και θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σας. Απογοητεύτηκα από τη στάση ορισμένων κυβερνήσεων. Μερικές πιστεύουν ότι πρόκειται για θέμα εξ αποστάσεως, ότι αφορά μόνο τη νότια Ευρώπη. Όχι, δεν συμβαίνει αυτό. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να υιοθετήσουμε μια στρατηγική για όλη την Ευρώπη», τόνισε ο Επίτροπος Αβραμόπουλος.

Το Euronews ρώτησε τον Επίτροπο για τις πρόσφατες απειλές του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν που δήλωσε ότι η Τουρκία θα επιτρέψει σε πρόσφυγες από τη Συρία να εισέλθουν στην Ευρώπη κόντρα σε όσα προβλέπει η κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας.

«Η δήλωση ΕΕ-Τουρκίας θα πρέπει να παραμείνει ζωντανή. Και αυτή η συνεργασία θα πρέπει να παραμείνει εκεί και να εμβαθυνθεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον… Αλλά από την άλλη πλευρά αυτή η συνεργασία στα μάτια μου δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο πίεσης».

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr