Αβραμόπουλος σε Πατούλη: Θα έχεις την αμέριστη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

61

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη είχε σήμερα Παρασκευή ο  Ευρωπαίος Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο κ. Αβραμόπουλος εκτίμησε  ότι ο νέος Περιφερειάρχης έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τον μέλλον της Αττικής και τον διαβεβαίωσε ότι θα έχει την αμέριστη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο έργο του.

Όπως δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος:

«Θα ήθελα καταρχήν να τον συγχαρώ, διότι δεν είχα την ευκαιρία μετά τις εκλογές, και να συζητήσω μαζί του πολλά από τα θέματα που σίγουρα θα απασχολήσουν την Περιφέρεια στα χρόνια που έρχονται, όπου κεντρικός θα είναι ο ρόλος και η στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ζούμε πλέον στην εποχή του ισχυρού ρόλου των Περιφερειών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει με συγκεκριμένα προγράμματα οικονομικά, επιχειρησιακά και πολιτικά τις Περιφέρειες, έτσι ώστε να πάρουν στους ώμους τους ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης για την ανάπτυξη του τόπου.

Η γκάμα των ευθυνών και των αρμοδιοτήτων σήμερα των Περιφερειών είναι μεγάλη. Εκτείνεται από την οικονομία, τον πολιτισμό, την ανάπτυξη, τον τουρισμό μέχρι και τη διαχείριση ενός μέρους του μείζονος σημασίας προσφυγικού ζητήματος.

Ήθελα λοιπόν να διαβεβαιώσω τον κ. Πατούλη, ότι θα έχει την αμέριστη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τόσο μέσω της Επιτροπής των Περιφερειών, όσο και μέσω των προγραμμάτων που υποστηρίζονται οικονομικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εκείνο που σημείωσα με ιδιαίτερη ικανοποίηση από τα όσα συζητήσαμε με τον κ. Πατούλη και τους συνεργάτες του, τους Αντιπεριφερειάρχες, είναι ότι έχει ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο για το μέλλον της Αττικής.

Του εύχομαι με όλη μου την καρδιά να το εφαρμόσει και να το επιτύχει. Τον διαβεβαίωσα, ότι ανεξάρτητα με την όποια ιδιότητά μου, θα είμαι πάντοτε στο πλευρό του ιδίου και της Περιφέρειας για να προωθηθούν όλα αυτά τα προγράμματα».

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr