Αβραμόπουλος: Ούτε ένας μετανάστης δεν θα έπρεπε να υπάρχει στα νησιά: Αποκαλύψεις για τη Σένγκεν

88

Ευθύνες στην ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού επέρριψε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά την ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών ευρωπαϊκών υποθέσεων και κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, τονίζοντας ότι κανονικά στα νησιά δεν θα έπρεπε να υπάρχει ούτε ένας μετανάστης.

Όπως είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ήδη θα έπρεπε να είχαν επιστραφεί στη Τουρκία 35.000 άτομα, αλλά η ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού ευθύνεται για το αυτό δεν έχει συμβεί.

Μας αρέσει ή δε μας αρέσει υπάρχουν παθογένειες στο ελληνικό κράτος, όπου χρειάζεται ένας χρόνος για λειτουργίες που σε άλλες χώρες αρκούν 15 μέρες.

Ήθελαν δύο φορές να μας διώξουν από τη ζώνη Σένγκεν

Όπως αποκάλυψε, δύο φορές, κατά τη διάρκεια της θητείας του, ήρθε στο γραφείο του πρόταση από ευρωπαϊκές χώρες η Ελλάδα να φύγει από τη ζώνη Σένγκεν, διότι θεωρούσαν ότι η χώρα μας ήταν ανίκανη να διαχειριστεί τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Καταφέραμε να το αποφύγουμε αυτό και η συνεργασία με την τότε κυβέρνηση ήταν αποτελεσματική. Η Ελλάδα για να είναι στη ζώνη Σένγκεν πρέπει να διαχειρίζεται τα κοινά ευρωπαϊκά σύνορα. Τώρα τα δεδομένα άλλαξαν η χώρα μας είναι στη ζώνη Σένγκεν ως ισότιμο μέλος αλλά φυσικά με πολλές υποχρεώσεις», σημείωσε.

Η Ευρώπη έχει δώσει περισσότερα χρήματα από αυτά που δικαιούταν για το μεταναστευτικό

Όπως αποκάλυψε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Ευρώπη έχει δώσει στην Ελλάδα πολύ περισσότερα χρήματα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού απ’ όσα δικαιούτο.

«Τώρα που τελειώνει η θητεία μου μπορώ να το πω η Ελλάδα πήρε πολύ περισσότερα χρήματα από αυτά που της αναλογούσαν για το προσφυγικό σε σχέση με άλλες χώρες. Είναι η πρώτη φορά που διατέθηκαν κονδύλια για ανθρωπιστική βοήθεια σε κράτος μέλος. Η συνεργασία με τις κυβερνήσεις ήταν πάντα αγαστή και ο κ. Μουζάλας και ο κ. Βίτσας έκαναν πολύ καλή δουλειά όπως και τώρα κάνουν ο κ. Κουμουτσάκος και ο κ. Χρυσοχοΐδης».

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr