Σπιτική μαγιονέζα με ψάρι. Κλασικό, αθηναϊκό και πάντοτε επίκαιρο.

Υλικά:

1 ποτήρι του κρασιού γάλα εβαπορέ

1 ποτήρι του κρασιού αραβοσιτέλαιο

σχεδόν ένα λεμόνι στυμμένο

μία κουταλιά της σούπας μουστάρδα

αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή μαγιονέζας

Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά στο μπλέντερ ή το κοφτάκι και τα χτυπάμε για 2 λεπτά.

Μόλις η μαγιονέζα μας πήξει, την μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τη βάζουμε για λίγο στο ψυγείο για να παγώσει.

Το ψάρι και η διαδικασία

Αγοράζουμε το ψάρι της αρεσκείας μας και το βράζουμε μαζί με σέλερι, καρότα, πατατούλες, κρεμμυδάκια. Όταν βράσουν, ξεκοκαλίζουμε όσο το δυνατόν καλύτερα το ψάρι. Τα λαχανικά τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ και φτιάχνουμε μία νόστιμη, συνοδευτική σούπα.

Προσθέτουμε στο ξεκοκαλισμένο ψάρι λίγη από τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε να πάει παντού. Το τοποθετούμε σε μία πιατέλα και του δίνουμε το σχήμα του ψαριού. Το καλύπτουμε με την υπόλοιπη μαγονέζα. Αν θέλουμε, έχουμε κρατήσει από πριν λίγα κομμάτια καρότο και σέλινο για να στολίσουμε την παρασκευή μας.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και οι καλεσμένοι σας θα το απολαύσουν.

Καλή όρεξη

(Πηγή: tastyday.gr)