Ασπρος …υπουργός …µαύρος υπουργός, αρκεί να πιάνει ποντίκια!

76

Τον Ιούλιο του 2019 οι πολίτες αποφάσισαν, με τη ψήφο τους, να βάλουν ένα τέλος -προσωρινό ή μόνιμο θα το δούμε τα επόμενα χρόνια- στις αυταπάτες του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Καταλυτική στη νίκη της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η στάση της μεσαίας τάξης, η οποία ήταν αυτή που έβαλε το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του αριστερού λαϊκισμού.
Ένα χρόνο μετά την αλλαγή κυβέρνησης και η λεγόμενη μεσαία τάξη είναι και πάλι στο επίκεντρο, κυρίως, λόγω covid-19.
Χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν μπει στο μαύρο σπιράλ της ανεργίας, χιλιάδες μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι με το λουκέτο στο χέρι και χιλιάδες επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι ψάχνουν για δουλειά. Κι όταν δεν ψάχνουν για δουλειά κάνουν (επί ματαίω) αιτήσεις στις τράπεζες για τα περίφημα χρηματοδοτικά εργαλεία για την αντιμετώπιση της κορονο-κρίσης. Συνήθως οι αιτήσεις τους πάνε στο κάλαθο των αχρήστων μιας και οι τράπεζες τους ζητούν ως εγγυήσεις τον ουρανό με τ΄ άστρα.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι είναι σουρεαλιστική η εικόνα κάποιων κυβερνητικών στελεχών να “απειλούν” (on air) τις τράπεζες για τη “σκληρότητα και ακαμψία” που επιδεικνύουν στη χορήγηση δανείων προς τις χειμαζόμενες επιχειρήσεις.

Προφανώς ξεχνούν ή αγνοούν αυτοί οι υπουργοί -ευτυχώς ελάχιστοι- ότι ο λαός στις εκλογές δεν ψηφίζει τραπεζίτες για να κυβερνήσουν τη χώρα. Πολιτικούς, σαν την αφεντιά τους, ψηφίζουν!
Και είναι επίσης προφανές ότι όσοι υπουργοί “παρακαλάνε” τους τραπεζίτες για λίγα ψίχουλα αγάπης, κάνουν λάθος δουλειά.

Κοντολογίς, δεν έχει σημασία αν ο υπουργός είναι… άσπρος ή… μαύρος, αρκεί να πιάνει ποντίκια. Να δουλεύει δηλαδή για το λαό.

Για όλους αυτούς λοιπόν που αδυνατούν ή αρνούνται να πιάσουν τα ποντίκια… υπάρχει κι ο ανασχηματισμός, ο οποίος έρχεται και μάλλον θα κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις για τους υπουργούς και υφυπουργούς που έμειναν μετεξεταστέοι στο… μάθημα του Ντενγκ Σιάο-Πινγκ.

ΥΓ. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μέχρι πριν από λίγες ημέρες μόνο 3.000 επιχειρήσεις είχαν κάνει αίτηση για να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. Οι υπόλοιπες περίπου 700.000 επιχειρήσεις γύρισαν τη πλάτη στο πρόγραμμα και τούτο γιατί οι περισσότερες από αυτές έχουν αποφασίσει, όπως υποστηρίζουν οικονομικοί αναλυτές και εργατολόγοι, να προχωρήσουν, άμεσα, σε χιλιάδες απολύσεις.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr