Άσκηση του ΕΚΑΒ για ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη

by Christos

Μία ευρείας κλίμακας άσκηση προσομοίωσης και ετοιμότητας για ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη, πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν.Καζαντζάκης».

Η άσκηση περιελάμβανε την ύπαρξη υπόπτου κρούσματος και την μεταφορά του στο νοσοκομείο αναφοράς (το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου) και πραγματοποιήθηκε παρουσία του προέδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου, κλιμακίου του ΕΟΔΥ και στελεχών της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης.

«Είναι πολύ σημαντικό, τέτοιες ώρες να δίδονται σαφείς και σωστές πληροφορίες. Είμαστε σε ετοιμότητα, το ίδιο και το νοσοκομείο αναφοράς για το νησί, το ΠΑΓΝΗ. Δεν υπάρχει λόγος, ούτε για κινδυνολογίες, ούτε και για πανικό. Η Υγειονομική Περιφέρεια και το υπουργείο Υγείας, είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία, κι αυτό κάνουμε” τόνισε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Λένα Μπορμπουδάκη.

Η άσκηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ενώ παρόμοια άσκηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στα Χανιά.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα